
Sastojci:
- 4 žumanjka
- 4 žlice šećera
- 1 ½ šalica mascarpone sira
- 3 žlice namaza od pistacija
- 1 šalica tučenog slatkog vrhnja
- konjak
- tiramisu baby keksa
- zgnječene pistacije
- BAM kakao u prahu
Upute za pripremu:
1
Metlicom ili električnim mikserom u velikoj posudi miješajte žumanjke i šećer dok ne dobijete gustu i svijetlo žutu masu, oko 3 minute. U izmiješanu masu dodajte mascarpone i namaz od pistacije da dobijete glatku smjesu.
2
U drugoj velikoj posudi umutite tučeno vrhnje dok se ne formiraju tvrdi vrhovi. Tučeno slatko vrhnje lagano umiješajte u smjesu od pistacija dok ne dobijete glatku smjesu.
3
U posudu za namakanje ulijte oko ½ šalice konjaka. Kekse za tiramisu na par sekundi sa svake strane namočite u konjak.
4
Kekse za tiramisu rasporedite u kalup ili u 4 čaše za porcije.
5
Približno 1/3 prethodno pripremljene kreme rasporedite preko namočenih keksa za tiramisu. Dodajte sloj zdrobljenih pistacija.
6
Ponovno dodajte sloj keksa za tiramisu, sloj kreme od pistacija i sloj zdrobljenih pistacija. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Neka zadnji sloj bude sloj kreme od pistacija i zdrobljenih pistacija. Tiramisu možete ukrasiti kakaom u prahu.
7
Tiramisu hranite na hladnom še 4 ure. Pa dobar tek!