Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta od mrkve

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 17
torta od mrkve

Tko kaže da povrću nije mjesto u slasticama? Mi sigurno ne! Iako možda zvuči čudno, mrkva je odličan sastojak za slastice, a posebno za tortu koju ćemo danas pripremati. Kolač od mrkve izvrstan je izbor za sve koji žele nešto neobično, a u isto vrijeme ukusno i osvježavajuće. Svojom slatkoćom i sočnošću, mrkva u kolaču dodaje nevjerojatnu dubinu okusa kakvu nema u običnim kolačima.


Za naš recept odabrali smo najbolje sastojke koji spajaju bogati okus mrkve s laganom citrusnom notom naranče i toplim mirisom cimeta. Ovaj kolač nije samo estetski dopadljiv već i prava poslastica za nepce. Kombinacija svježeg krem sira, vanilije i soka od naranče u kremi savršeno zaokružuje okus torte i daje joj kremastu teksturu koja je savršena za sve koji traže nešto slatko i posebno.


BAM torta od mrkve savršena je za razne prilike, od slavlja i obiteljskih okupljanja do jednostavnog nedjeljnog deserta. Svaki komad ove torte prava je poslastica koja će impresionirati svakoga tko je proba. Ne samo da će obogatiti vaš slastičarski repertoar, već će vam omogućiti da na novi način cijenite povrće koje svakako vrijedi više od običnog priloga. Ovim receptom nudimo vam priliku da obradujete sebe i svoje najmilije nečim što je istovremeno zdravo i nevjerojatno ukusno. Pa hajdemo napraviti tortu koja će razveseliti sve.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta od mrkve

  • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 17

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

Prvo zagrijte pećnicu na 180°C. Tri kalupa za torte promjera 22 cm dobro namazati maslacem i na dno staviti papir za pečenje.


U velikoj zdjeli pomiješajte šećer i ulje pa postupno dodajte jaja i miksajte dok se sve dobro ne sjedini.


U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i cimet. Prosijte suhe sastojke u smjesu šećera i ulja i polako miješajte dok se sve ujednači.


Kad se suhi sastojci potpuno sjedine, dodajte naribanu mrkvu i koricu naranče. Pažljivo miješajte kuhačom da se sve dobro rasporedi.

2. Korak Tijesto ravnomjerno podijelite na pripremljene modele i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 45 minuta. Kada su kolačići pečeni, izvadite ih iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade.
3. Korak

Za to vrijeme pripremite kremu tako da u posudi pomiješate krem sir, šećer u prahu, vanilin šećer i svježe iscijeđeni sok od naranče. Miksajte dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.


Ohlađenu prvu koru prekrijte debelim slojem kreme pa na nju stavite drugu koru i ponovite postupak. Preostalu kremu namažite na stranice torte i ravnomjerno rasporedite.

Tortu po vrhu pospite nasjeckanim orasima kako biste dobili završni ukrasni izgled.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,57 €
Ukupno:
23,13 €

O avtorju

Maja K.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual