Sastojci:
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 120 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- BAM Mahune vanilije
- 1l mlijeka
- BAM Krema od vanilije
- BAM Mahune vanilije
- 150 g BAM Džema od malina bez dodanog šećera
- 100 g svježih malina
- 20 g listića badema
Torta od vanilije i malina oduševit će te sofisticiranom, ali jednostavnom kompozicijom.
Mekani biskvit sjajno nadopunjuje bogata krema od vanilije obogaćena mahunama prave vanilije. Slatkoću uravnotežuje džem od malina koji mu daje ugodnu voćnu svježinu. Njegova lakoća ga čini pogodnim za sve ukuse, od ljubitelja klasičnih kolača do onih koji više vole manje slatke slastice.
Dovoljno ga je lako pripremiti bez da ti treba cijeli dan, a rezultat je pravo kulinarsko remek-djelo.
BAM Paket Torta od vanilije s malinama pojednostavljuje tvoju pripremu skrivajući bitne sastojke koji su ti potrebni za pripremu recepta. Mješavina za kremu od vanilije olakšava pripremu kreme od vanilije. Istovremeno, džem od malina s preko 50% malina i bez dodanog šećera daje svježinu, a mahuna vanilije autentičan okus prave Bourbon vanilije s Madagaskara.
Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Istucite bjelanjke dok se ne stvore čvrsti snijeg.
Žumanjke miksati sa šećerom da se dobije svijetla i pjenasta smjesa.
Postepeno dodavaj brašno, prašak za pecivo i BAM mahunu vanilije. Na kraju lagano umiješaj snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlij u posudu za pečenje i peci oko 20-25 minuta. Nakon pečenja ohladi.
U 1 litru mlijeka postupno dodaj BAM kremu od vanilije i dobro promiješaj pjenjačom.
Pusti smjesu da odstoji 3 minute, zatim ponovno miksaj dok ne dobiješ željenu gustoću kreme od vanilije. Po potrebi (ovisno o teksturi koju želiš) možeš dodati više ili manje mlijeka, a za intenzivniji okus dodaj BAM mahunu vanilije.
Smjesu premjesti u prikladne kalupe i stavi u hladnjak na najmanje 2 sata ili u zamrzivač na najmanje 40 minuta.
Ohlađeni biskvit prereži na dva jednaka sloja.
Donji dio premaži BAM Džemom od malina pa nanesi sloj kreme od vanilije.
Ukrasi svježim malinama i listićima badema. Ohladi tortu u hladnjaku najmanje 2 sata prije posluživanja.