Sastojci:
- 250 ml mlijeka
- 50 g maslaca
- 30 g šećera
- 500 g brašna
- 1 čajna žličica soli
- 7 g suhog kvasca (ili 21 g svježeg)
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- 200 g BAM Mliječne čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
Ako si ljubitelj jednostavnih, ali ukusnih slastica, ovi čokoladni pereci savršeni su za tebe! Mekani i blago slani, pereci preliveni BAM mliječnom čokoladom stvaraju savršenu ravnotežu okusa. Proces uključuje izradu osnovnog dizanog tijesta, oblikovanje tijesta i pečenje, što možete učiniti bez većih kuharskih vještina. A s čokoladnim preljevom sve podižeš na višu razinu - note mliječne čokolade prekrasno se slažu sa slanom koricom.
@bamchocolate.com Large pretzels covered in milk chocolate are the perfect combination of a soft centre, crispy crust, and creamy chocolate. ? Here is the recipe: INGREDIENTS: For the pretzels: 250 mL of milk 50 g of butter 30 g of sugar 500 g of flour 1 teaspoon of salt 7 g dry yeast (or 21 g fresh) 1 teaspoon of baking soda For the dressing: 200 g of BAM Milk chocolate 100 mL of sweet cream INSTRUCTIONS: For the pretzels: Heat the milk in a saucepan and add the butter. Add sugar, set aside and let cool a little. In another bowl, mix the flour, salt and yeast. Add the wet ingredients and knead the dough. Place it in an oiled container and let it rise for 1-2 hours. Divide the dough into equal parts and make pretzels. Form a snake, place it in the letter u, wrap both parts and fold it back. Boil water and mix baking soda into it. Dip the shaped pretzels in water for a few moments and place them on a baking sheet. Brush them with egg and sprinkle with salt. Bake them until golden brown. For the dressing: Meanwhile, prepare the BAM Milk Chocolate topping. Heat the cream in a saucepan and add the chocolate drops. #becomeamaster #pretzel #pretzels ♬ This Is How We Do It - Montell Jordan
Tijestu treba malo vremena da se digne, ali rezultat je vrijedan svake minute. Posluži ih kao međuobrok ili desert - sigurno će biti hit!
U loncu zagrij mlijeko i dodaj maslac. Dodaj šećer, ostavi sa strane i ostavi da se malo ohladi.
U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, sol i kvasac. Dodaj mokre sastojke i zamijesi tijesto.
Stavi ga u podmazanu posudu i ostavi da se diže 1-2 sata.
Tijesto podijeli na jednake dijelove i napravi prezle. Formiraj zmiju, postavi je u slovo u, zamotaj oba dijela i presavij unazad.
Prokuhaj vodu i u nju umiješaj sodu bikarbonu. Oblikovane perece uroni na nekoliko trenutaka u vodu i stavi u lim za pečenje.
Prezle peci na 200 °C (u pećnici s gornjim i donjim grijanjem) oko 15 minuta, odnosno dok lijepo ne porumene.