BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

15 činjenica o čokoladi koje vjerojatno niste znali

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 1 minuta
15 cinjenica o cokoladi koje vjerojatno niste znali

Predstavljamo vam 15 činjenica o čokoladi za koje vjerojatno niste znali.

  1. Miris čokolade pobuđuje teta moždane valove koji uzrokuju opuštanje i umirivanje tijela.
  2. Bijela čokolada u teoriji ne bi smjela biti čokolada jer ne sadrži nikakve kakao dijelove.
  3. U prosjeku za izradu 100g pločice čokolade upotrijebi se 100g svježih kakao sjemenki.
  4. Izumitelj najpoznatijeg američkog keksa "Chocolate chip cookie" je recept prodao poduzeću Nestle u zamjenu za doživotno opskrbljivanje čokoladom.
  5. Čokoladni bomboni M&M's napravljeni su za vojnike sa svrhom da im se čokolada ne bi topila u rukama.
  6. Čokoladni milijarder Milton Hersheys je u zadnjih minutama prije isplovljavanja otkazao rezervaciju za plovljenje na Titaniku.
  7. Svakodnevno konzumiranje tamne čokolade smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.
  8. Čokolada bez šećera ima antibakterijski učinak i sprječava nastanak karijesa.
  9. Godine 2013. u Velikoj Britaniji izdana je ograničena serija poštanskih marki s mirisom čokolade.
  10. Postoji tableta od koje će vaši prdci mirisati na čokoladu.
  11. Psi i mačke mogu se razboljeti (i čak umrijeti!) zbog konzumiranja čokolade.
  12. Nutella je napravljena za vrijeme drugog svjetskog rata kada je talijanski slastičar u čokoladni namaz umiješao lješnjake kako bi povećao zalihe svog namaza.
  13. Čokolada je jedina namirnica koja ima talište malo niže od temperature ljudskog tijela. To je i razlog zbog čega se čokolada topi u našim ustima.
  14. 75% cjelokupne proizvodnje vanilije upotrebljava se za sladoled i kao dodatak čokoladi.
  15. Znanstvenici mogu za 20% smanjiti masnoće u čokoladi time što bi preko nje provukli električno polje.


Izvor: factslides.com

Kušajte najbolji čokoladni namaz od lješnjaka po mišljenju korisnika

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual