15 činjenica o čokoladi koje vjerojatno niste znali
15 činjenica o čokoladi koje vjerojatno niste znali
Vrijeme čitanja:
1 minuta
Predstavljamo vam 15 činjenica o čokoladi za koje vjerojatno niste znali.
Miris čokolade pobuđuje teta moždane valove koji uzrokuju opuštanje i umirivanje tijela.
Bijela čokolada u teoriji ne bi smjela biti čokolada jer ne sadrži nikakve kakao dijelove.
U prosjeku za izradu 100g pločice čokolade upotrijebi se 100g svježih kakao sjemenki.
Izumitelj najpoznatijeg američkog keksa "Chocolate chip cookie" je recept prodao poduzeću Nestle u zamjenu za doživotno opskrbljivanje čokoladom.
Čokoladni bomboni M&M's napravljeni su za vojnike sa svrhom da im se čokolada ne bi topila u rukama.
Čokoladni milijarder Milton Hersheys je u zadnjih minutama prije isplovljavanja otkazao rezervaciju za plovljenje na Titaniku.
Svakodnevno konzumiranje tamne čokolade smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.
Čokolada bez šećera ima antibakterijski učinak i sprječava nastanak karijesa.
Godine 2013. u Velikoj Britaniji izdana je ograničena serija poštanskih marki s mirisom čokolade.
Postoji tableta od koje će vaši prdci mirisati na čokoladu.
Psi i mačke mogu se razboljeti (i čak umrijeti!) zbog konzumiranja čokolade.
Nutella je napravljena za vrijeme drugog svjetskog rata kada je talijanski slastičar u čokoladni namaz umiješao lješnjake kako bi povećao zalihe svog namaza.
Čokolada je jedina namirnica koja ima talište malo niže od temperature ljudskog tijela. To je i razlog zbog čega se čokolada topi u našim ustima.
75% cjelokupne proizvodnje vanilije upotrebljava se za sladoled i kao dodatak čokoladi.
Znanstvenici mogu za 20% smanjiti masnoće u čokoladi time što bi preko nje provukli električno polje.
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr
BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.