BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

20 chocolate – čokolada koja će vas oduševiti već prvim ugrizom

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 2 minute
20 chocolate – cokolada koja ce vas oduseviti vec prvim ugrizom

Jeste li već čuli za slovensku majstoriju koja se skriva pod imenom 20 chocolate? Odlikuje se slovenskim porijeklom i odličnim okusom koji stvaraju samo dva sastojka. Zanima vas koji? Čitajte dalje.

Vrlo malo ljudi shvaća koliko je važan proces nastajanja čokolade, jer već i najmanja odstupanja mogu bitno utjecati na njen okus – 20 chocolate se stoga ponosi baš posebnim postupkom proizvodnje. Kakav će okus imati kakao ovisno je već o samom postupku fermentacije kakaa, jednog od najvažnijih koraka izrade čokolade. Važno je da su kakao zrna pomno odabrana jer se tako sačuvaju njegova brojna hranjiva i ljekovita svojstva te blagotvorni učinci za psihičko raspoloženje.

Od kvalitetnih zrna do čokoladne pločice

Svaka pločica 20 chocolate je izrađena u Sloveniji po tradicionalnim postupcima – time se sačuvaju originalna svojstva kakaa. Nakon početne faze prženja izabranih i rijetkih kakao zrna slijedi njihova prerada u finu kakao pastu kojoj dodaju i minimalnu količinu kokosovog šećera. I upravo činjenica da je napravljena od samo 2 sastojka glavna je posebnost ove aromatične čokolade.

Porok koji to nije

Tko kaže da zdrav životni stil i uživanje u čokoladi ne idu zajedno? Ako je čokolada napravljena od kvalitetnih sastojaka koji nam neće štetiti, već će i biti korisni za zdravlje, onda nema razloga za brigu. Zato što je čokolada 20 chocolate pomno i savjesno pripremljena od kakao zrna i kokosovog šećera najviše kvalitete, zasigurno je pravi izbor za sve vas ne jedete hranu životinjskog porijekla, zato je i omiljena među veganima. Njena dodatna posebnost, a ujedno i prednost jest da se u ustima topi sporije od drugih vrsta čokolada, jer u prosjeku sadrži čak 30 % manje masti.

Sve čokoholičare će sigurno oduševiti činjenica da na raspolaganju imaju čak 4 aromatična okusa te čokolade, nazvana prema mjestu porijekla kakao zrna u pojedinoj čokoladi:

Ekološka čokolada Santo Domingo

Izrađena prema mjerilima ekološke proizvodnje od kvalitetnih ekoloških kakao zrna iz Dominikanske republike, zato ne sadrži pesticide te druge za zdravlje štetne tvari, no sadrži pozamašnu količinu antioksidanta. Njeno svojstvo jest bogata čokoladna aroma, nadgrađena blagim okusom banane i gvajave.

Tamna čokolada Ecuador

Kao što i samo ime govori, izrađena je od kakao zrna Arriba Nacional iz tropskih nizina pacifičke obale Ekvadora. Njena karakteristika su bogate cvjetno-čokoladne arome koje lijepo zaokružuju konačni okus čokolade, a koji još više dolazi do izražaja uz šalicu mirisne kave.

Tamna čokolada Cuba

Kakao zrna od kojih je izrađena, dolaze s karipskih otoka u kubanskoj regiji Baracoa. Kao što toj regiji i priliči, čokolada se ponosi s iznimnom aromom suhog drveta, prženih lješnjaka i noti duhana. Tako neobično, vrlo primamljivo!

Tamna čokolada Nicaragua

Izrađena od kakao zrna iz tropskih šuma sjevernog planinskog dijela Nikaragve. Njena karakteristika jest izrazita čokoladna aroma koju nadopunjava blaga voćna nota bobičastog voća.

A svi vi koji volite namaze možete se zasladiti jedinstvenim 20 chocolate lješnjak namazom, koji je isto tako isključivo slovenskog porijekla. napravljen je od 3 sastojka vrhunske kvalitete – 60 % lješnjaka, ekoloških kakao zrna i ekološkog kokosovog šećera. Primjereno i za vegane.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual