|
|
Vrlo malo ljudi shvaća koliko je važan proces nastajanja čokolade, jer već i najmanja odstupanja mogu bitno utjecati na njen okus – 20 chocolate se stoga ponosi baš posebnim postupkom proizvodnje. Kakav će okus imati kakao ovisno je već o samom postupku fermentacije kakaa, jednog od najvažnijih koraka izrade čokolade. Važno je da su kakao zrna pomno odabrana jer se tako sačuvaju njegova brojna hranjiva i ljekovita svojstva te blagotvorni učinci za psihičko raspoloženje.
Svaka pločica 20 chocolate je izrađena u Sloveniji po tradicionalnim postupcima – time se sačuvaju originalna svojstva kakaa. Nakon početne faze prženja izabranih i rijetkih kakao zrna slijedi njihova prerada u finu kakao pastu kojoj dodaju i minimalnu količinu kokosovog šećera. I upravo činjenica da je napravljena od samo 2 sastojka glavna je posebnost ove aromatične čokolade.
Tko kaže da zdrav životni stil i uživanje u čokoladi ne idu zajedno? Ako je čokolada napravljena od kvalitetnih sastojaka koji nam neće štetiti, već će i biti korisni za zdravlje, onda nema razloga za brigu. Zato što je čokolada 20 chocolate pomno i savjesno pripremljena od kakao zrna i kokosovog šećera najviše kvalitete, zasigurno je pravi izbor za sve vas ne jedete hranu životinjskog porijekla, zato je i omiljena među veganima. Njena dodatna posebnost, a ujedno i prednost jest da se u ustima topi sporije od drugih vrsta čokolada, jer u prosjeku sadrži čak 30 % manje masti.
Sve čokoholičare će sigurno oduševiti činjenica da na raspolaganju imaju čak 4 aromatična okusa te čokolade, nazvana prema mjestu porijekla kakao zrna u pojedinoj čokoladi:
Izrađena prema mjerilima ekološke proizvodnje od kvalitetnih ekoloških kakao zrna iz Dominikanske republike, zato ne sadrži pesticide te druge za zdravlje štetne tvari, no sadrži pozamašnu količinu antioksidanta. Njeno svojstvo jest bogata čokoladna aroma, nadgrađena blagim okusom banane i gvajave.
Kao što i samo ime govori, izrađena je od kakao zrna Arriba Nacional iz tropskih nizina pacifičke obale Ekvadora. Njena karakteristika su bogate cvjetno-čokoladne arome koje lijepo zaokružuju konačni okus čokolade, a koji još više dolazi do izražaja uz šalicu mirisne kave.
Kakao zrna od kojih je izrađena, dolaze s karipskih otoka u kubanskoj regiji Baracoa. Kao što toj regiji i priliči, čokolada se ponosi s iznimnom aromom suhog drveta, prženih lješnjaka i noti duhana. Tako neobično, vrlo primamljivo!
Izrađena od kakao zrna iz tropskih šuma sjevernog planinskog dijela Nikaragve. Njena karakteristika jest izrazita čokoladna aroma koju nadopunjava blaga voćna nota bobičastog voća.
A svi vi koji volite namaze možete se zasladiti jedinstvenim 20 chocolate lješnjak namazom, koji je isto tako isključivo slovenskog porijekla. napravljen je od 3 sastojka vrhunske kvalitete – 60 % lješnjaka, ekoloških kakao zrna i ekološkog kokosovog šećera. Primjereno i za vegane.