BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

3 razloga zašto su čokoladni poklon setovi uvijek pravi izbor

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
3 razloga zasto su cokoladni poklon setovi uvijek pravi izbor

Nema ništa ljepšeg od darivanja voljene osobe i izmamiti joj osmijeh na lice, bilo za posebnu prigodu ili samo tako.

Jeste li joj već kad poklonili čokoladni poklon set? Otkrit ćemo vam zašto s njim zasigurno nećete pogriješiti.

Čokolada – poklon od boga

Čokolada nedvojbeno spada u zahvalne poklone jer gotovo da nema čoveka koji je ne voli. A ako je u vašoj voljenoj odnosno voljenom bar malo čokoholičara, s njom zasigurno nećete pogriješiti – posebice ako znate njegov odnosno njen najdraži okus. No nije samo to bitno kod darivanja; čokolada ima i važnu simboličku vrijednost i spada u najčešće poklonjene darove. Naravno da to nije nikakva slučajnost.

Jeste li joj već kad poklonili čokoladni poklon set? Otkrit ćemo vam zašto s njim zasigurno nećete pogriješiti.

Čokoladu naime osim okusa odlikuju i mnoge druge karakteristike koje pozitivno utječu na naše raspoloženje. Za njenu posebnu vrijednost znali su još i Asteci i Maje koji su vjerovali da je dar »boga pernate zmije« Quetzalcoatla. On je navodno letio nebom i na Zemlju ispustio nekoliko kakao zrna te time počastio čovječanstvo. Mnogi zato Quetzalcoatlov dar smatraju početom darivanja čokoladom. Po mišljenju nekih, čokoladu je navodno prvi kao poklon primio sam Kristofor Kolumbo na njegovih prvim proputovanjima. Tada još čokolada nije bila onakva kako izgleda danas, već je taj talijanski trgovac na dar dobio kakao zrna, za koja je najprije mislio da su bademi.

Čokoladom su se darivali već u 19. stoljeću

Začetnica tradicije darivanja čokoladom u pravom smislu riječi bila je kraljica Viktorija, koja je čokoladu poklonila svojim vojnicima u vrijeme božića i nove godine. Taj su običaj vrlo brzo kopirali i drugi narodi po Europi te se ubrzo raširio i SAD-om i ostalim dijelovima svijeta. Čokolada je bila najprije dostupna samo uskom krugu ljudi, zato je vrijedila kao simbol raskošnosti. Unatoč tome što si je dandanas može priuštiti svatko, još uvijek je za sinonim za luksuz. Čokoladni poklon setovi dugo već nisu novost, jer je prvi poklon set još 1853. na police lansiralo britansko poduzeće Cadbury, poznato po odličnim čokoladama. Ništa čudno što su lijepo zapakirani čokoladni poklon setovi uskoro postali pravi hit i postali posebice omiljeni u vrijeme praznika.

3 razloga zašto s čokoladnim poklon setovima ne možete pogriješiti

1. Lijepo izgledaju

Čokoladni poklon setovi posebice su primjereni za one koji nisu vješti motanja poklona odnosno ukrašavanja. Bez obzira hoćete li njima obradovati voljenu osobu ili ih pokloniti poslovnim partnerima, s lijepo zapakiranim poklon setom, koji će mnogima izmamiti osmijeh na lice, zasigurno nećete pogriješiti. A ako je u vama mrvica kreativne duše, poklon set možete pripremiti i sami. Čokoladnim proizvodima možete napuniti kutiju ili malo veću zdjelicu za toplu čokoladu, ukrasiti ju mašnom i poklon je spreman dok si rekao keks.

2. Stvaraju nove uspomene i tradicije

Bez obzira u kakvom obliku i komu poklanjate čokoladu, ona može biti odlična prigoda za stvaranje novih uspomena i tradicija. Posebice ako se darivanje nastavi s druženjem (i zaslađivanjem) s vašim najdražima za razne prigode. Uz to ćete primatelju poklona pomno odabranom čokoladom iskazati svoj interes i pažnju.

3. Raskošan su poklon, dostupan svakome

Sumnjamo da postoji još neka tako raskošna i ujedno dostupna stvar kao što je čokolada. Bez obzira kakvo je vaše financijsko stanje, ukusnim čokoladnim poklon setom možete obradovati svakoga. Primatelja razveselite poklonom koji neće biti brzo zaboravljen – a zasigurno ni neće dugo
ostati neodmotan!

Ako vam nedostaje vremena ili kreativne inspiracije, u našoj online trgovini pregledajte široki izbor čokoladnih poklona koji provjereno oduševljavaju i najzahtjevnije čokoholičare!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual