BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

5 odredišta za ljubitelje čokolade

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
5 odredista za ljubitelje cokolade

Znaš li nabrojati barem 5 destinacija za ljubitelje čokolade? 5 destinacija gdje svaki čokoholičar može isprobati razne čokoladne okuse? Pomoći ću ti! Destinacije gdje osim kvalitetne čokolade možeš doživjeti i druga čokoladna iskustva. Nije grijeh priznati da te čokolada može utješiti.

Još je manji grijeh priznati da je svaka čokolada dobra. A ja ti kažem da nije grijeh da je čokolada koju jedeš i zdrava, zato je grižnja savjesti u tom slučaju sasvim suvišna. Pripremila sam 5 destinacija za sve ljubitelje čokolade. Pet meni najzanimljivijih destinacija koje osim kvalitetne čokolade nude i druga čokoladna iskustva.

1. Festival čokolade u Italiji

Festival "Euročokolada" svake se godine odvija u jesen, točnije u mjesecu listopadu. Najveći je slatki festival koji svake godine u gradu Perugia u Italiji primamljuje brojne posjetitelje. Perugin je rodni grad slavnog proizvođača čokoladnih bombona Baci, zato se festival još od 1996. odvija u tom mjestu. Festival svake godine obilježava posebna tematika koje se drže svi izlagači. Tematika 2019. godine bila je posvećena čokoladi i kinu. Izlagači su stoga kreirali čokoladne kipove u prirodnoj veličini. Bilo je tu likova iz Pinocchia, Zvjezdanih staza, ali i onih vrlo smjelih kao recimo iz filma La Dolce Vita. Ako još uvijek dvojiš treba li ove godine posjetiti ovaj festival, dopusti da ti kažem da ostatke čokolade mogu pojesti posjetitelji! Onda, vidimo se, zar ne?

2. Švicarska, zemlja čokolade Satovi, noževi i naravno čokolade!

To su kvalitete Švicarske. Švicarska čokolada poznata je i kao znamenitost. Znaš li da svako selo ima svoju čokoladarnicu? Maison Callier, najstarija švicarska čokoladarnica, smještena je u naselju Broc. Naselje je zaista nepoznato da ga, kad ne bi bilo čokoladarnice, zasigurno nitko ne bi posjetio. Dizalom odlaziš do multimedijske projekcije porijekla čokolade koji se rasprostire kroz devet soba! Gdje početi ako ne od početka, pa tako odlazimo dakle u razdoblje Maja i Asteka. Znaš li da su Maje i Asteci čokoladu pili kao napitak prije nego li su odlazili u boj? Još jedna pozitivna strana čokolade. Slijedi ukrcavanje na jedrilicu koja je prenijela prve vreće zrna kakaa u Europu. Švicarska je jedna od vodećih država kada je u pitanju potrošnja čokolade po stanovniku, iako su zrna kakaa kod njih stigla među zadnjima. Obilazak traje približno sat i pol, a završava tako da svaki posjetitelj pripremi svoju vlastitu čokoladu.

3. Španjolska, omiljena destinacija

Prvi Europljani, obični vojnici koji su u 18. stoljeću donijeli čokoladu iz Južne Amerike u Europu bili su upravo Španjolci. Godine 2000. u nekadašnjem su samostanu Sant Agusti otvorili muzej i nazvali ga Museu de la Xocolata. Muzej čokolade otkriva put kroz porijeklo čokolade; njen dolazak u Europu, njene ljekovite i hranjive vrijednosti i još mnogo toga. Muzej je razdijeljen na osam različitih sklopova. U njihovom Shop Cafeu možeš probati čokoladu kao topao ili hladan napitak, a uz to ćete dobiti i domaće pecivo. Ondje možeš kupiti i španjolske čokolade kao i njihove ostale specijalitete. Slijede kakao i čokolada te kratki povijesni razvoj, ovdje će ti objasniti kako od kakaa nastaje čokolada te povijesni nastanak čokolade. Cijeli postupak možeš pogledati i u audiovizualnoj verziji. Slastice i umjetnost kreiranja čokoladom prikazane su kao umjetnine najboljih slastičara. Možeš pogledati i strojeve koji su namijenjeni izrađivanju čokolade. Uz prethodnu rezervaciju možeš pohađati školu u kojoj ćeš naučiti izrađivati čokoladu.

4. Bariloche, Argentina: Mala Švicarska i čokolada

Bariloche, poznat i kao prijestolnica argentinske čokolade, nalazi se u jugozapadnom dijelu Argentine, blizu čileanske granice. U gradu "Mala Švicarska", inače djelo arhitekta Ernesta de Estrada, osim tipičnih karakteristika švicarskih pokrajina, tu ćemo naći i brojne čokoladarnice. Smještene su na aveniji Mitre koju Argentinci nazivaju "Avenue of Chocolate Dreams". U svakoj čokoladarnici imaju na raspolaganju čokoladne degustacije gdje možeš probati različite vrste čokolada. Zvuči odlično i zanimljivo, zar ne?

5. Čokoljana by Mojačokolada.si

Čokoladni sajam u centru Ljubljane. Obožavaš čokoladu i jedan si od onih čokoholičara i sladokusaca koji si toplu jutarnju kavicu i općenito svakodnevicu jednostavno ne mogu zamisliti bez čokolade? Ako voliš isprobavati različite vrste čokolade i između ostalog te zanima koje su prednosti i nedostaci čokolade, onda ovaj događaj naprosto ne smiješ propustiti! Čokoljana je sajam koji će divnu Ljubljanu već šestu godinu zaredom na jedan dan pretvoriti u slatki centar čokolade. Čokoladni svijet puno je bogatiji nego što većina ljudi misli. Svaki ljubitelj slatkih delicija naći će nešto za sebe! Pogledaj OVDJE kako je naša ekipa Moječokolada.si prošle godine organizirala ovaj festival.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual