BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

5 savjeta za slatke vjenčane poklone, online trgovina Mojačokolada.si

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 4 minute
5 savjeta za slatke vjencane poklone online trgovina mojacokoladasi

Slatki vjenčani pokloni prilično su tradicionalni izbor koji možete začiniti i dodati mu posve novu dimenziju. Svatovi će biti oduševljeni!

Običaj je da se svatovima prije odlaska s vjenčanja pokloni mali dar koji simbolizira zahvalnost mladenaca što su s njima podijelili jedan od najposebnijih dana u njihovom životu. Naravno da se tu postavlja pitanje što pokloniti.

Neki parovi se odlučuju pokloniti svoju uokvirenu (vjenčanu) fotografiju, drugi biraju tradicionalne konfete, česti su i razni kipići i slično.

Sve su to lijepi pokloni koji imaju svoju vrijednost, ali danas se, zbog obilja stvari koje posjedujemo, često događa da takvi pokloni odlaze u ladicu ili ormar, i polako tonu u zaborav. Iskustva su pokazala da svatovi najviše vole slatke vjenčane poklone. Isti zasigurno neće postati »sakupljači prašine«, a ujedno novopečeni bračni par ima dovoljno mjesta ostaviti svoj osobni pečat na njima.

1. Budite originalni!

Neki parovi se odlučuju svatovima pokloniti pecivo koje su posluživali na svadbi. Ta ideja nije baš dobra iz dva razloga. Prvi je taj što su se svatovi tog peciva vjerojatno prenajeli već na vjenčanju i vjerojatno ga neće baš požečjeti u narednim danima, a drugi je povezan s činjenicom da su takvi slatki vjenčani pokloni prilično predvidljivi i svatovima sigurno neće ostati u sjećanju, a što bi trebao biti jedan od ključnih ciljeva ovoga poklona. Zato vam savjetujemo da se radije odlučite za originalnija rješenja, čak i ona s nešto egzotičnijom notom. Jedna od mogućnosti su recimo praline, napravljene od kvalitetne čokolade, u kojima se može skrivati recimo badem ili neki drugi orašasti plod. Odličan izbor je recimo suho voće, preliveno vrstom čokolade po želji. S količinom ne morate pretjerivati, radije dajte prednost kvaliteti i odaberite zaista vrhunske proizvode, po mogućnosti izrađene ručno.

2. I očima jedemo…

Vrlo je važna i ambalaža u koju ćete zapakirati odabrane slatke male poklone s vašeg vjenčanja. Prilično neugledna bijela kartonska kutija koja se često koristi svakako nije dorasla prigodi kao što je vjenčanje. Srećom pa je danas ponuda slatkih delicija u lijepim ambalažama zaista široka, a u izradu istih bilo je uloženo puno truda i kreativnosti – na raspolaganju su čak pakiranja napravljena misleći na proslavu vjenčanja, čime je prilagođen i izbor boja i ukrasa.

3. Personalizirani slatki vjenčani pokloni.

Pokloni za svatove bit će još malo originalniji ako ih naručite u poduzeću koje se bavi izrađivanjem personaliziranih slatkih vjenčanih poklona. Tako je recimo moguće da na odabrane slatke delicije ili na njihov omot utisnete vaša imena, ili datum vjenčanja, ili nešto drugo po vašem izboru. Pobrinite se jedino da ako se odlučite za tu mogućnost, svoju narudžbu predate dovoljno rano jer obično personalizirana izrada takvih poklona traje malo više vremena.

4. Dodajte posvetu.

Iznimno lijepa gesta može biti posveta, priložena uz svaki poklončić. Izbjegnite pisanje tipičnih misli i citata. Umjesto toga radije oblikujte posve unikatnu posvetu, sastavljenu za svakog svata posebno. U pomoć vam može priskočiti i poezija – za svakog svata pronađite pjesmu koja opisuje vaš odnos odnosno ono što vam ta osoba znači. To može biti i tekst neke pjesme, povezan s lijepim trenucima kroz koje ste zajedno prošli. Za pripremu takvih posveta trebat ćete naravno malo više vremena, stoga je važno da na vjenčanje pozovete samo one ljude koji su vam zaista bliski i koji vam nešto znače. Riječi će tako lakše krenuti, a to će biti i garancija za divno proveden dan …

5. Vodite računa o roku trajanja.

Poklanjanje peciva koje će se posluživati i na vjenčanju ima još jedan nedostatak. Većinom imaju takve slastice ograničen rok trajanja – ako se u narednim danima neće baš pokvariti, bit će zasigurno puno manje svježe i ukusne. Tako svatovi i neće baš imati pretjeranog izbora kada se njima zasladiti i po mogućnosti se prisjećati na vaš dan vjenčanja. Dok će recimo praline, ako ih odgovarajuće pohrane, ostati ukusne i svježe puno dulje nego pecivo koje se uobičajeno poslužuje na vjenčanjima. A ujedno ima i duži rok trajanja poklona za svatove, ako smo malo praznovjerni, značajniji simbol dugog trajanja braka!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual