Tamo gdje bajke većinom završavaju, naša tek počinje. Bračni par Guy i Lilian Foubert je prije puno, puno godina – točnije 1960. – osnovao malo obiteljsko poduzeće, nazvano po kombinaciji njihovih prvih imena. I priča o uspjehu tada još sasvim nepoznate belgijske čokolade Guylian započela je … Sjedište proizvodnje je ispočetka bilo u njihovom domu, a proizvode su prodavali lokalnim čokoladarnicama.
I živjeli su sretno do kraja života…
Glas o božanstvenom okusu njihove čokolade s vremenom se sve više širio, a poduzeće je raslo i postupno se raširilo i na strana tržišta – belgijska čokolada GuyLian čiji su su počeci bili skromni, oprezni, osvojila je svijet. I to više nego uspješno. O čemu govori i činjenica da je sjevernokorejsko poduzeće 2008. otkupilo poduzeće GuyLian za čak 164 milijuna dolara, a pritom moramo imati na umu da je sve počelo u jednoj maloj domaćoj kuhinji. Priča o belgijskoj čokoladi GuyLian odnosno o bračnom paru Foubert je stoga priča o tome da je moguće baš sve – čak i bajke.
Slavne čokoladne školjke i morski plodovi
Vjerojatno bi teško našli čovjeka koji ne zna za poznate bombonijere, sastavljene od pralina u obliku školjki i morskih plodova. Radi se o jednom od najpoznatijih proizvoda od belgijske čokolade GuyLian. Tamna čokolada je tu spojena s bijelom i mliječnom čokoladom, što stvara iznimnu harmoniju okusa, koju za kraj zaokružuje nadjev od lješnjaka i čokolade.
Tamo gdje bajke većinom završavaju, naša tek počinje.
Okus belgijske čokolade GuyLian je okus tradicije koji mnogima priziva sjećanja na djetinjstvo – a ujedno i okus koji obuhvaća dašak modernosti, a koji upozorava da se radi o čokoladi koja je pregazila konkretno vrijeme i prostor te postala praktički vječna. Spomenuti moramo i lijepu ambalažu u koju su proizvodi marke GuyLian upakirani. Ne smijemo naime zaboraviti da najprije jedemo očima, stoga je i estetski element važan dio cjelokupnog dojma.
Čokolada rekorderka
Belgijska čokolada GuyLian ponosi se posebnim rekordom, kojim je 2005. zaslužila upis u Guinnessovu knjigu rekorda. Antoine Bouffioux je naime od više od 50 000 pralina u obliku školjki, napravljenih od ove čokolade, koje su zajedno bile teške malo manje od 2 tone, napravio najveću čokoladnu skulpturu u obliku uskršnjeg jaja, visoku više od 8 metara. Postignuće možemo razumijeti i kao nekakvu posvetu bračnom paru Foubert koji je počeo praktički od nule i uz puno strpljenja, radišnosti i kulinarskog znanja stvorio jednu od najprepoznatljivijih marki belgijske čokolade.
Za posebne prigode i za svaki dan – belgijska čokolada GuyLian može biti prekrasan poklon
Teško da ćete pogriješiti budete li svojim prijateljima za posebne prigode poklonili bombonijeru od belgijske čokolade GuyLian. Ukusnim pralinama, napravljenim od najkvalitetnije mješavine čokolada, možete ih iznenaditi i samo tako, bez posebnog razloga, jednostavno zato što su uz vas, pomažu kad vam je teško i s vama su kad ste sretni. Znate kako se kaže – prijatelji su čokolada u keksu života. A mi dodajemo: još i više ako je to čokolada GuyLian!