BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokolada za kuhanje

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
cokolada za kuhanje

Čokolada za kuhanje, neophodna je za izradu različitih čokoladnih slastica.

Čokolada za kuhanje, koju zovemo i crna čokolada, je neizostavna pri kuhanju te izradi različitih čokoladnih slastica.

Čokolada za kuhanje odnosno crna čokolada sadrži jako malo prirodnih sastojaka. Njena najčešća upotreba je za pečenje i kuhanje, ona sama nema tako dobar okus, da bi ju jeli samu i bez dodataka. U kuhinji se na višim temperaturama otopi, dodani šećer znatno obogaćuje njen okus. Slastičarstva i izrade čokoladnih slastica bez crne čokolade ne možemo nikako zamisliti, jer je crna čokolada ključan sastojak svih tih slastica. Možete li zamisliti svijet bez Sacher torte? Da, bilo bi baš grozno …

Sastav čokolade za kuhanje

Idealna crna čokolada po svojem okusu je lagano gorkasta. Razlog za to je, prije svega, veći udio kakaa, koji ta čokolada sadrži. Zbog visokog udjela kakaa, koji je kod nekih crnih čokolada izdašno iznad 50 %, ta čokolada sadrži razmjerno manje šećera. To znači, da nije tako kalorična, kao što je njena mliječna verzija. Crna čokolada ne sadrži kakao maslac te druge masti koje su uklonjene posebnim tehnikama. Njena posebnost jest ta da od nje možemo pripremiti odličnu i iznimno glatku čokoladnu glazuru koja daje svakoj čokoladnoj slastici profinjenost i eleganciju.

Svi znamo da u realnom svijetu idealnih oblika skoro nema. Čokolade za kuhanje nisu iznimka i puno puta se dogodi da ta čokolada nije tako kvalitetna kao što bi možda očekivali. Kvaliteta crne čokolade ovisi o samoj sirovini koju je proizvođač prilikom izrade upotrijebio te od načina izrade. Vrijedi pravilo, što je crna čokolada skuplja, sadrži više kakaa, koji je sigurno i kvalitetniji. Još uvijek je prije kupnje smisleno provjeriti natpis na omotu koji nam otkriva što se skriva pod tamnom površinom čokolade.

Koja je crna čokolada najbolja?

Puno amaterskih kuhara često se zapita koja je crna čokolada najbolja. Koja daje najbolji okus i koja će napraviti slasticu zaista slasnom? Jednostavnog odgovora na to pitanje nema.
Prilikom upotrebe čokolade za kuhanje moramo se osloniti na naš ukus. Nekima se više sviđaju gorke varijante koje sadrže više kakaa. Drugi rađe uzimaju slađe vrste koje sadrže manje kakaa i više šećera. Najbolji odgovor na to pitanje vam može dati samo probavanje.

Eksperimentirajte sve dok ne budete otkrili one kombinacije sastojaka koje će vam se najviše sviđati.

Crna čokolada i dijeta

Vjerovali ili ne, crna čokolada se upotrebljava u dijetama. U 90 dnevnoj dijeti odvajanja, koja je poznata pod imenom 90 dnevna metabolička dijeta, dijeta Ujedinjenih naroda (UN) ili tromjesečna dijeta (3MD), u danu ugljikohidrata dozvoljena je konzumacija crne čokolade.

Pomoću te dijete možete u približno tri mjeseca smršavjeti dobrih 20 kilograma, dijeta počiva na odvajanju hrane u takvoj kombinaciji koja ubrzava metabolizam što uzrokuje dodatan gubitak kilograma.
Ako do sada niste baš puno znali o crnoj čokoladi, onda je odlično da ste se s njom sada sreli. Mnogi amaterski i profesionalni kuhari tu čokoladu koriste i znaju da bez nje stvaranje u kuhinji praktično nije moguće. Izrada preljeva i čokoladnih punjenja je pomoću crne čokolade potpuno jednostavna, zato nemojte oklijevati. Zaputite se u kuhinju te se uhvatite izrade vaše najdraže čokoladne torte ili slastice, upotrijebite onu crnu čokoladu koja vam je najdraža.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual