BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladarnica Maribor

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 1 minuta
cokoladarnica maribor

Čokoladarnica Maribor spada u mrežu čokoladnih butika koji su dio Čokoladarnice Olimje. 

Čokoladarnica Maribor spada u mrežu čokoladnih butika koji su dio Čokoladarnice Olimje. Osim u Mariboru, njihovi se čokoladni butici s bogatom ponudom čokoladnih proizvoda nalaze i u Piranu, Novom mestu, Celju i Olimju.

Proizvodnja po starim obiteljskim receptima

Sva proizvodnja njihovih čokoladnih proizvoda vrši se u Olimju, malom udaljenom mjestašcu u jugoistočnom dijelu Slovenije. Za pripremu čokolade koriste kakao maslac kao mast za čokoladu. Ne koriste maslac, biljne masti ili druge zamjene za to, zato njihovi proizvodi imaju rok trajanja od oko pet mjeseci. Kada jedete njihovu čokoladu osjećate da je pripremljena isključivo od onih sastojaka koji su za čokoladu pravi.

Čokoladarnica Maribor se ponosi starim obiteljskim receptima za praline, po kojima ih izrađuju još i danas. Za njih je zaslužan Alfonz Videtič koji je na prijelomu 19. i 20. stoljeća u Beču radio kao slastičar; sve do 1915. kada je morao zbog pomanjkanja kakaa i drugih uvoznih sirovina prestati s radom. U ranim 90. godinama 20. stoljeća njegove je recepture od zaborava, srećom, spasio njegov potomak Rudolf Videtič koji je otkupio staru pučku školu u Olimju i od dva razreda napravio čokoladnu liniju.

Sav rad vrši se ručno, što znači da svaki proizvod obrade bar četiri puta:

  1. kada se čokolada ulijeva
  2. kada se čokolada stvrdne i potrebno je ubaciti punjenje
  3. kada čokoladu zatvaraju
  4. kada čokoladu ukrašavaju

Kada se tradicija spoji sa suvremenošću

Čokoladarnica Maribor je poznata po tome što svake godine razvija po nekoliko novih okusa koje kupcima nude u svojim buticima. Za njih je najbolji dio postupka izrađivanja čokolade razvijanje novih okusa i trenutak kada ih kupci probaju – tada do izražaja dolaze sve čari mašte. Poznati su i po prepoznatljivoj robnoj marci Sladkosti iz Olimja (Slatkiši iz Olimja). Ista je poznata po kvaliteti i ukusnim čokoladnim proizvodima te kupcu daje garanciju da će dobiti proizvode izrađene ručno i s ljubavlju.

TOP 5 proizvoda iz Čokoladarnice Maribor:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual