BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna torta za doručak? Zašto ne!

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 1 minuta
cokoladna torta za dorucak zasto ne

Istraživanja su pokazala da je čokoladna torta odlična i za doručak. Navodno dobro utječe na naše moždane funkcije tijekom dana, kao i na liniju.

Studija o utjecaju konzumiranja čokolade

Na Syracuse Sveučilištu u New Yorku proveli su studiju o utjecaju konzumiranja čokolade na kognitivne funkcije čovjeka, uključujući pamćenje i apstraktno zaključivanje. Učinke konzumiranja čokolade mjerili su na 968 osoba, u dobi od 23 do 98 godina, bez mijenjanja njihovih općih prehrambenih navika.

»Konzumiranje čokolade je bilo povezano s kognitivnim funkcijama, mjereno opsežnim neuropsihološkim testovima. Češće konzumiranje čokolade je bilo vidno povezano s boljim uspjehom na tim testovima.«

Ovo zasigurno nije prvi put da čujemo kako čokolada blagotvorno utječe na naše zdravlje. Još prije nekoliko godina stručnjaci sa Sveučilišta Tel Aviv iz Izraela pisali su da konzumiranje čokolade svako jutro navodno pomaže izgubiti višak tjelesne težine. Jutarnji obrok koji sadrži više kalorija navodno smanjuje želju za grickalicama preko dana aili navečer.

Glavna stručnjakinja ove studije, Dr. Daniela Jakubowicz, naime kaže: »Kada se ujutro probudimo, naš mozak odmah treba energiju. To je vrijeme u danu kada naše tijelo pretvara hranu u energiju. Kasnije tijekom dana kada jedemo i naše je tijelo te mozak u visokom stanju pripravnosti, tijelo hranu pohranjuje kao rezervu. Tako dobivamo na težini i ako jedemo manje.«. Kakav doručak dakle preporučuje? Doručak u obliku slastice, naravno. Dr. Daniela Jakubowicz je u svojoj studiji napisala da su ljudi koji su za doručak unijeli 600 kalorija (slastice s proteinima i ugljikohidratima) izgubili više tjelesne težine nego ljudi koji su za doručak unijeli 300 kalorija i preko dana su pojeli više.

I što je zapravo u čokoladi tako korisno?

Stručnjaci su došli do zaključka da se radi o hranjivoj tvari koju nazivamo flavonoid i koji predstavlja čak 20% spojeva prisutnih u kakao zrnima. Dakle idući put kada budete razmišljali što pojesti za doručak, pojedite slasticu kao što je čokoladna torta.

Nekoliko ideja za pripremu čokoladne torte kući (da ju ne morate kupovati):

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual