BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni pokloni

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 2 minute
cokoladni pokloni

Među namirnice koje najčešće možemo pronaći u receptima za deserte zasigurno spada čokolada.

Među namirnice koje najčešće možemo pronaći u receptima za deserte zasigurno spada čokolada. To je svestrani sastojak koji se može ubaciti praktički u svaki desert, a ima i puno jela koja su bazirana na čokoladi. Ništa čudno dakle da se slatkoća skriva i u prazničnim paketima – čokoladni pokloni uvijek su popularni, bilo da se radi o običnim čokoladnim pločicama ili pravim gurmanskim specijalitetima.

No zanimljivo jest da je omiljenost čokolade u europskoj kulturi relativna novost, što je s obzirom na široki izbor različitih recepata za čokoladna jela i široku ponudbu čokolada među trgovcima možda čak i malo iznenađujuće. Čak i veliki broj tradicionalnih čokoladarnica koje se vole pohvaliti svojom poviješću gotovo je obmanjujuće. Čokolada se naime u Europi pojavila tek u zadnja dva, tri stoljeća, otkako su je iz daleke Amerike doveli sa sobom pustolovci sladokusci.

Povijest

Povijest same čokolade naravno seže dublje u prošlost kada su je američki starosjedioci konzumirali još prije više tisućljeća. Potrebno je priznati da tadašnji čokoladni specijaliteti nisu bili ni slični današnjima – to su bili gorki napitci od zrna kakaovca. Čokoladi su šećer dodali tek Europejci u 16. stoljeću, čime je započeo razvoj čokolade kakvu znamo danas. No već i u ono vrijeme počeli su otkrivati kombinacije čokolade s drugim ukusnim dodacima. Do industrijske revolucije slatkiši su bili rezervirani samo za imućnije sladokusce, pa čokolada nije bila šire dostupna. Razvojem tehnologije i proizvodnja čokolade pojednostavila se. U 19. stoljeću čokolade se pojavila u obliku pločica, a takvi i slični slatkiši izrađivali su se u tvornicama i čokoladarnicama.

Razvoj je od tada još više napredovao tako da imamo danas na raspolaganju različite učinkovite načine proizvodnje čokolade, a poznate su nam naravno i beskonačne vrste čokoladnih proizvoda koje pune prodajne police većih i manjih trgovina. Čokoladni pokloni čine veliki dio te ponude jer je gotovo svaki slatkiš prigodan za opklon, a puno proizvođača namjerno izrađuje čokoladne slastice namijenjenje darivanju. To posebice dolazi do izražaja kada prodajne police pune svi mogući čokoladni pokloni – stvoreni su praktički za sve ukuse, namijenjeni su svima i za svakoga će se naći jedinstven ukusni poklon. Kada kupujemo poklone isplati se posjetiti i čokoladarnicu gdje možemo naći zanimljive ideje za poklone. Već i sama čokolada oduševit će svakoga, a različite izvedbe slastica praznike će učiniti još ljepšim i stvoriti druge prilike za darivanje. Ali na kraju krajeva razlog nam niti nije potreban – čokoladni znak pažnje svaki će dan učiniti ljepšim!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual