BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni pokloni za Valentinovo, za nju i njega

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
cokoladni pokloni za valentinovo za nju i njega

Valentinovo je vrijeme kada si zaljubljenici, kao i svi ostali koje vole, na različite načine iskazuju ljubav i naklonost te si poklanjaju poklone.

Valentinovo

Valentinovo je pred vratima, a vi ste još uvijek bez ideja čime iznenaditi vama dragu osobu? Mi imamo odgovor za vas! Najvažnije kod poklona jest da ga darujete od srca i s ljubavlju. A što znači da poklon ne mora biti velik ili skup. Pretpostavljamo da će većina vas odabrati poklon koji će odgovarati osobama kojima je namijenjen. Time mislimo da će vrijednost i vrsta poklona te njegovo simbolično značenje ovisiti o vašoj romantičnoj ili prijateljskoj vezi.

Kakvi su pokloni primjereni za valentinovo?

Mi vam savjetujemo da se odlučite za kupnju čokolade. Čokolada u bilo kakvom obliku zasigurno će biti dobar izbor za svakoga. Samo pazite koji ćete okus izabrati. Ako osoba kojoj je poklon namijenjen na primjer ne voli marcipan, onda taj okus u širokom luku izbjegnite, jer neodgovarajućim odabirom i savršen poklon može se pretvoriti u katastrofu. Ali ipak smatramo da bi se svatko trebao držati dvaju načela: »Bitna je namjera« i »Poklonjenom konju ne gleda se u zube«. Oni koji biraju poklone za partnera s kojim su u dugoj vezi, najvjerojatnije će se odlučiti za neke »dragocjenije« poklone, ali unatoč tome vam preporučujemo da uz to priložite i pokoju čokoladnu deliciju kao točku na i.

A zašto ne bi i vi koji ste u dugogodišnjim vezama unijeli malo promjene i partnera iznenadili samo nekom dobrom čokoladnom delicijom?

Možete odabrati nešto u trgovini ili još bolje, ispeći nešto čokoladno sami kod kuće. Možete li samo zamisliti zadovoljstvo vas i partnera dok odmotava čokoladne delicije, udiše čokoladne arome i kuša slatke delicije? Postoji li uopće nešto bolje od čokolade? Po našem mišljenju ne. Ako nemate ideje za recepte, to je danas najmanji problem. Samo ugooglajte npr. čokoladni recepti, čokoladne slastice, i sl. i bit ćete iznenađeni brojem rezultata koje će vam pretraživač ponuditi. Zasigurno vas neće razočarati ili bilo kako ostaviti na cjedilu. A vi koji ipak želite pokloniti malo originalniji poklon, isto tako možete pokloniti nešto čokoladno, kao na primjer čokoladnu kupku ili čokoladnu masažu u dvoje. Sadrži čokoladu, oboje uživate u poklonu i romantici, a još je i prilično dostupno cijenom.

A koliko je čokolada važna za neke narode, govori već i sama činjenica da žitelji zapadne polukugle Valentinovo nazivaju i čokoladnim danom. Sličan dan u Sloveniji je Gregorjevo, odnosno poznat još i kao prvi dan proljeća kada se ptičice žene. I na taj dan zaljubljeni izmjenjuju darove, ali u manjem opsegu nego za Valentinovo. No i za taj dan među poklonima prevladava čokolada.

Običaji za darivanje po svijetu

Japan: U Japanu žene daruju muškarce. Običaj je nazvan girichoco, a čokolada chocoreto. Muškarci žene daruju na dan nazvan »bijeli dan«. Na ta dan poklanjaju bijelu čokoladu i pjenaste, čokoladom prelivene bombone, marshmallows.

Velika Britanija: negdje se očuvala tradicija da si zaljubljeni na taj dan poklanjaju dragocjene poklone, kao na primjer, dijamantne privjeske i prstene. Mlade djevojke su u prošlosti vjerovale i raznim proročanstvima. Najpoznatije »proročanstvo« je ptica koja nagovještava kakvog će muža koja dobiti. Pritom vrabac znači da će muž biti seljak, kos da će biti svećenik, zeba bogataš, crvendać mornar, a žuna nagoviješta da će ostati neudana.

Amerika: Za ovaj dan je u Americi karakteristično da žena osvoji muškarca.

Ovo su najpoznatiji običaji s različitih kontinenata. No specifično je da ni Valentinovo više nije što je bilo – nije više samo dan zaljubljenih, već sve više postaje dan trgovaca, zbog komercijaliziranosti. Savjetujemo vam da što god izabrali za vama ljubljenu osobu, to napravite s ljubavlju. Zapamtite da je bitna gesta, a ne cijena! i naravno ČOKOLADA!

Pregledaj slatke poklone za Valentinovo >>

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual