BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni rođendanski pokloni za muškarce

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
cokoladni rodzendanski pokloni za muskarce

Svaki bitan muškarac u našem životu, a posebice ako je slavljenik, zaslužuje našu pažnju i poneku lijepu gestu.

A kako bismo mu mogli ljepše izraziti privrženost nego ukusnim čokoladnim poklonom?

Jeste li znali da je čokolada i »muška hrana«?

Čokolada je poznata kao hrana za žene jer navodno pomaže kod mnogih ženskih tegoba, ali sudeći prema najnovijim istraživanjima muškarcima navodno pomaže i više nego nježnijem spolu. Osim toga što je čokolada jedno od 20 jela koje muškarce smiruje i opušta, njen je utjecaj i više nego blagotvoran kod različitih vrsta tegoba. Čokolada s visokim udjelom kakaa te malo masti i šećera muškarce navodno štiti od bolesti srca, nastanka ugrušaka krvi i srčanog udara u većoj mjeri nego žene.

Svaki bitan muškarac u našem životu, a posebice ako je slavljenik, zaslužuje našu pažnju i poneku lijepu gestu.

Tajna se skriva u flavonoidima koji se nalaze u kakau. Flavonoidi imaju jaka antioksidativna svojstva koja sprječavaju i nastanak lošeg kolesterola, jednog od krivaca za kardiovaskularne bolesti, uključujući i srčani udar. Čokolada navodno snižava krvni tlak i otpornost na inzulin te navodno sprječava nastanak ugrušaka krvi.

Zašto pokloniti čokoladu za rođendan?

Na naše raspoloženje, naravno, najblagotvornije utječe kvalitetna čokolada s visokim udjelom kakaa; važno je da sadrži samo kakao masu i kakao maslac te niski udio šećera. Mnoge čokolade naime sadrže štetne sastojke koji mogu poprilično naškoditi našemu zdravlju. Kupite li kvalitetnu čokoladu ne samo što ćete razveseliti slavljenika, već ćete učiniti nešto dobro za njegovo zdravlje. Još jedan dobar razlog zašto čokolada spada u najomiljenije rođendanske poklone za muškarce s kojim ne ćete pogriješiti. Čokolada je jedan od najzahvalnijih poklona, jer naprosto ne postoji čovjek koji je ne voli. Ne čudi što je to poklon koji se najčešće poklanja jer također nosi važnu simboličku vrijednost i izražava raskošnost bez obzira o kojoj se vrsti čokolade radi.

Top čokoladni rođendanski pokloni za muškarce

Ako ne znate što biste poklonili slavljeniku, isprobajte neku od naših čokoladnih ideja:

1. Čokoladna torta u obliku srca

Tražite li poklon za svog dečka ili muža i vješti ste u kuhinji, iznenadite ga čokoladnom tortom u obliku srca. Ako nemate pladanj za tortu u obliku srca, biskvit možete ispeći u okruglom i kvadratnom pladnju. Kada se biskvit ispeče, onog iz okruglog pladnja prepolovite i obje polovice stavite na vrh biskvita u obliku kvadrata, a onoga iz kvadratnog izrežite tako da biskvit u konačnici dobije oblik srca. Biskvit možete obogatiti čokoladnim preljevom i komadićima čokolade – ovo će nedvojbeno biti poklon kojemu se slavljenik neće moći oduprijeti!

2. Čokoladna košara

Ako imate kući lijepu košaricu koja vam više nije potrebna, možete ju ukrasiti mašnama i poklon papirom, a u nju staviti slavljenikove najdraže slatkiše i paket tople čokolade, uz koju će se grijati kada zahladi. Bez obzira je li slavljenik vaš dečko, muž, prijatelj, brat, otac, djed, stric ili neki drugi važan muškarac u vašem životu, u košaru nikako ne zaboravite dodati i lijepu poruku koja će mu uljepšati dan.

3. Personalizirana čokolada

Pomno odabranom čokoladom izrazit ćete svoju naklonjenost slavljeniku i time pokazati koliko vam znači. Ako zaista dobro znate njegov ukus, možete i sami izraditi personaliziranu čokoladu posebno za njega – a mi ćemo vam u tome vrlo rado pomoći. Vi samo izaberite okus čokolade i posip koji će se po vašem mišljenju slavljeniku najviše dopasti. Možete dodati i natpis po želji, a mi ćemo čokoladu lijepo umotati i pripremiti tako da izmami slavljenikov osmijeh.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual