Ovo je savršeno rješenje za vruće dane kada nam treba nešto hladno i slatko. Osim što je ukusan, domaći sladoled na štapiću je i zdrav i jednostavan za pripremu.
Zašto je domaći sladoled na štapiću odličan?
1. Kontrola nad sastojcima
Kada radimo domaći sladoled na štapiću, imamo potpunu kontrolu nad sastojcima. To znači da možemo birati prirodne, svježe sastojke bez umjetnih dodataka i konzervansa. Na taj način recept možemo prilagoditi svojim prehrambenim potrebama i ukusu.
2. Zdrav izbor
Domaće sladolede često su zdravije od sladoleda iz trgovine. Može se napraviti s manje ili čak bez šećera, koristeći grčki jogurt za dodatnu dozu proteina, svježe voće za vitamine i minerale i prirodne arome poput BAM vanilije za bogat okus.
3. Fleksibilnost
Možemo eksperimentirati s različitim okusima i sastojcima. S kokosovim jogurtom možemo napraviti sladoled od banane, sladoled od borovnice, sladoled od jagode ili čak veganski sladoled. Mogućnosti su beskrajne i uvijek možemo stvoriti nešto novo i zanimljivo.
4. Zabava za cijelu obitelj
Izrada domaćeg sladoleda na štapiću zabavna je aktivnost koja može uključiti cijelu obitelj. Djeca će uživati u odabiru i miješanju sastojaka, dok će roditelji biti sretni što njihova djeca uživaju u zdravom desertu.
5. Ušteda novca
Domaći sladoled na štapiću također je povoljniji. Sa sastojcima koje vjerojatno već imamo kod kuće, možemo napraviti ukusne i zdrave slastice, a da pritom ne moramo potrošiti puno novca na kupovne sladolede.
Recept za domaći sladoled na štapiću
Sastojci:
Priprema:
1. Korak:
Svježe šumsko voće dobro operite i osušite. Ako koristite smrznuto voće, prvo ga odmrznite i ocijedite od viška tekućine.
2. Korak:
U velikoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt, BAM pastu od vanilije i med ili javorov sirup. Dobro izmiješajte da se svi sastojci ravnomjerno rasporede.
3. Korak:
Šumsko voće nježno umiješajte u smjesu od jogurta. Možete ih ostaviti cijele ili ih malo preliti, ovisno kakvu teksturu želite u svojim sladolednim lampicama.
4. Korak:
U kalupe za sladoledne lampice naizmjenično dodavati BAM džem od malina bez šećera i smjesu od jogurta. Zatim do vrha napunite kalupe smjesom od jogurta.
5. Korak:
Umetnite štapiće i stavite kalupe u zamrzivač na najmanje 4 sata ili dok se sladoledi potpuno ne stvrdnu.
6. Korak:
Kada je domaći sladoled na štapiću gotov, izvadite ga iz kalupa tako da ga na par sekundi uronite u toplu vodu. Zatim lagano izvucite sladoled na štapiću i poslužite ga.
Eksperimentiranje s okusima
Jedna od najvećih prednosti izrade domaćeg sladoleda na štapiću je mogućnost eksperimentiranja s različitim okusima i sastojcima. Evo nekoliko ideja za sladoled koje možemo probati napraviti:
Banane su odlična baza za kremasti sladoled. Jednostavno zgnječite zrele banane, dodajte malo BAM paste od vanilije i jogurta i zamrznite. Također možete dodati komadiće čokolade ili orahe za dodatnu teksturu.
Borovnice su pune antioksidansa i izvrsne za sladoled na štapiću. Pomiješajte ih s kokosovim jogurtom i medom za prirodnu slatkoću.
Jagode su klasičan izbor za sladoled. Možemo koristiti svježe ili smrznute jagode, pomiješane s grčkim jogurtom i BAM džemom od malina bez šećera. Rezultat će biti osvježavajući i punog okusa.
Za veganski sladoled možete koristiti kokosov jogurt umjesto grčkog jogurta. Kokosov jogurt ima bogat i kremast okus koji se dobro slaže s raznim voćnim okusima. Isprobajte kombinaciju manga i marakuje za egzotičan dodir.
Ljubitelji čokolade mogu napraviti čokoladni sladoled dodavanjem BAM kakaa u prahu i komadića tamne čokolade u smjesu od jogurta. I ovdje možemo koristiti BAM pastu od vanilije koja će dodati dubinu okusu, dok će komadići čokolade dati hrskavu teksturu.
Domaći sladoled na štapiću izvrstan je izbor za osvježenje u ljetnim danima. Osim što su zdravi i jednostavni za pripremu, dopuštaju i kreativnost i fleksibilnost u odabiru namirnica. Bilo da odaberemo sladoled od banane, borovnice, jagode ili veganski, ovog ćemo ljeta sigurno uživati u najboljem domaćem sladoledu.
Uživajte u stvaranju i osvježavajućem ljetu!