Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Iz domaće kuhinje na ulice svijeta: Kandirano voće koje očarava

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 4 minute
iz domace kuhinje na ulice svijeta: kandirano voce koje ocarava

@bamchocolate.com ?✨ Guilt-Free Sweetening with FIT Natural Calorie-Free Sweetener! ✨? Enjoy your sweets without any guilt with our premium blend of Erythritol and Stevia. Zero calories, odorless, and colorless – perfect for making drinks or baking desserts. ?? Make your sweet moments healthy and easy with FIT Natural Sweetener! ? P.s. - use promo code TIKTOK for -15% discount on your next order. ? #sugarfree #stevia #healthy #healthyrecipes #sugarfreedessert #sugarfreelifestyle #sugarfreecandy #fitnesstips #bam #bamchocolate #becomeamaster ♬ original sound - BAM (Become A Master)

Kandirano voće slatka je poslastica koja datira stoljećima i prisutna je u mnogim kulturama diljem svijeta. Ova metoda konzerviranja voća uključuje obradu svježeg voća šećerom ili medom, čime se stvaraju trajni, slatki i ukusni zalogaji.


Zašto se voće kandira?


Kandiranje voća je metoda konzerviranja koja omogućuje dugotrajno skladištenje voća. Ovaj proces je prvenstveno razvijen iz praktičnih razloga:


  • Produljenje roka trajanja: Kandiranjem se sprječava kvarljivost voća, što omogućuje uživanje izvan sezone.

  • Očuvanje okusa i svježine: Šećer djeluje kao prirodni konzervans koji čuva okus i teksturu voća.

  • Dodavanje okusa: Kandiranje može poboljšati prirodnu slatkoću voća i dodati dodatnu dimenziju okusa.

  • Upotreba u kulinarstvu: Kandirano voće često se koristi u slastičarstvu i kulinarstvu, kao ukras ili sastojak raznih slastica.


Koje voće se može kandirati?


Gotovo svako voće može se kandirati, ali određene su vrste popularnije zbog svoje teksture i okusa.


  • Citrusno voće: Naranče, limuni i grejp često se kandiraju zbog svoje čvrste kore i jedinstvenog okusa.

  • Bobičasto voće: Trešnje, jagode, maline i borovnice idealne su za slatkiše zbog svoje slatkoće i intenzivnog okusa.

  • Tropsko voće: Ananas, mango i papaja također se često kandiraju zbog svog egzotičnog okusa i teksture.

  • Ostalo voće: Jabuke, kruške, šljive, smokve, pa čak i orašasti plodovi mogu se kandirati kako bi se stvorili jedinstveni zalogaji.


RECEPT ZA JAPANSKI NAČIN KANDIRANJA VOĆA - TANGHULU


Tanghulu je popularna kineska grickalica koja je također široko rasprostranjena diljem Azije. Riječ je o kandiranom voću koje je obloženo tankom, tvrdom šećernom ljuskom koja daje zadovoljavajući osjećaj hrskavosti kada ga zagrizete. Iako se tradicionalno koriste bobice gloga, za tanghulu se mogu koristiti i druge vrste voća.


Sastojci za tanghulu


  • Voće: Tanghulu tradicionalno sadrži bobice gloga, ali možete koristiti bilo koje voće po želji. Preporučujemo grožđe, jagode i borovnice jer se kiselost i slatkoća savršeno slažu sa šećernom ljuskom.

  • BAM Prirodni zaslađivač bez kalorija: U pripremi originalne slastice koristi se bijeli šećer, ali ovaj put smo šećer zamijenili prirodnim zaslađivačem BAM. Prirodni zaslađivač, baš kao i šećer, stvara tvrdu šećernu ovojnicu i zaslađuje voće.

  • Voda: Voda pomaže pretvoriti prirodni zaslađivač u bistri sirup umjesto smeđe karamele.


Proces pripreme


1. Priprema voća

Prvo operite voće i potpuno ga osušite. Ako je voće mokro, šećerna ovojnica se neće zalijepiti. Uklonite lišće, peteljke, kore, sjemenke ili druge nejestive dijelove. Ako koristite veće voće, narežite ih na manje komade. Zatim voće nabodite na štapiće. Preporučamo da nabadate maksimalno četiri komada na jedan štapić kako biste lakše radili s njim. Kad je voće gotovo, ostavite ga sa strane.


2. Priprema šećernog sirupa

Da biste napravili šećernu prevlaku, pomiješajte prirodni zaslađivač i vodu u omjeru 3:1 i vodu u malom loncu na laganoj do srednjoj vatri. Nemojte miješati smjesu jer se miješanjem stvaraju mjehurići zraka koji dovode do kristalizacije šećera. Kristalizirani šećer bit će zamućen i zrnast umjesto bistar i gladak, što želimo za tanghulu. Zakuhajte smjesu i pustite da se kuha dok ne postane sirupasta i jantarne boje. To traje oko 10-20 minuta.


3. Ispitivanje šećernog sirupa

Budući da tanghulu ne može postojati bez tvrdog, hrskavog šećernog omotača, važno je testirati sirup. To radite tako da žlicom ulijete sirup u ledenu vodu. Ako se sirup stvrdne u nekoliko sekundi i popuca kada ga savijete, spreman je za upotrebu. Ako se otapa u vodi ili je mekan i savitljiv, pustite da sirup još malo prokuha i ponovite probu.


4. Pikanje voća

Kad je sirup gotov, u njega brzo umočite voćne štapiće. Nagnite zdjelu i okrećite štapiće kako biste bili sigurni da je voće potpuno prekriveno tankim slojem šećera. Zatim izvadite štapić iz sirupa i brzo ga zavrtite da se šećer ravnomjerno rasporedi i pustite da višak šećera kapne natrag u zdjelu. Brzo vrtljenje i kapanje je važno jer ne želite previše gustu šećernu prevlaku zbog koje biste mogli slomiti zub prilikom zagriza.
Štapić odmah uronite u ledenu vodu da se šećer stvrdne. Zatim štapić stavite na tanjur ili u čašu tako da stoji uspravno. Ponovite postupak sa svim voćnim štapićima.


Važno je raditi brzo kako sirup ne bi zagorio ili kristalizirao. Ako se to dogodi, ne možete popraviti sirup i morat ćete pripremiti novu smjesu. Tanghulu je najbolji odmah nakon pripreme.


Kandiranje voća je više od same metode konzerviranja; to je umjetnost koja pretvara prirodne okuse u slatke, trajne poslastice. Tanghulu je samo jedan primjer kako jednostavni postupci mogu dovesti do zapanjujućih rezultata. Eksperimentirajte s različitim voćem i postupcima i otkrijte kako kandirano voće može obogatiti vašu kuhinju i slatke užitke.
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €

O avtorju

Maja K.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual