BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Kako izabrati nezaboravne božićne poklone za muškarce?

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
kako izabrati nezaboravne bozicne poklone za muskarce

Blagdansko vrijeme darivanja više nije tako daleko kao što se možda na prvi pogled čini– uskoro ćemo se opet naći pred dilemom čime iznenaditi muški dio obitelji.

Da li već znate što ćete im pokloniti?

Iako su predstavnici jačeg spola uobičajeno manje zahtjevni od žena, ipak božićni pokloni za muškarce svejedno zahtijevaju nešto vremena i snalažljivosti, posebno ako želimo da je poklon primjeren za primatelja poklona. Pri tome, naravno, veliku ulogu igraju spol priamtelja poklona i u kakvoj smo vezi s njim. Bratu, ocu ili djedu nećemo pokloniti isti poklon kao recimo mužu ili dečku, zato je prije same kupovine, odnosno prije izrade poklona, potrebno malo razmisliti o tome kakav ćemo poklon izabrati.

Kako izabrati primjeren poklon?

Božićni pokloni za muškarce su izvrsna prilika da na malo drugačiji način izrazimo svoju naklonost muškom dijelu obitelji. Prilikom biranja poklona možemo upotrijebiti svu svoju maštu, bitno je da odlučimo hoćemo li primatelju poklona pokloniti poklon koji mu treba ili poklon koji želi.

Uobičajeno je lakše izabrati poklon koji primatelj poklona treba: na list papira možete napisati popis njegovih hobija i zanimanja te na temelju toga započeti s lovom na pravi poklon. Za početak provjerite što još nema, odnosno, što bi mu dobro došlo i od tamo nastavite dalje.

Nešto je teže izabrati poklon kojeg primatelj poklona želi: mnogi ljudi naime ne objašnjavaju drugima što žele i o tome uopće ne razmišljaju. Ako primatelja poklona poznajete tako dobro da možete sami pogoditi što želi, iako možda još sam to ne zna, sigurno ste na pravom putu.

Što daje poklonima posebnu vrijednost?

  • Osobna povijest

Nostalgija je jedna među onim stvarima, koja poklonima daje posebnu vrijednost. Posebno ako se žele darovati pokloni koji predstavljaju obiteljsko nasljeđe, kao što su, na primjer, osobni predmeti predaka ili stare fotografije na koje ste možda već svi zaboravili. Takvi pokloni pridodaju darivanju poseban čar, osobito u primjerima kada simboliziraju posebnu povezanost između darivatelja i primaoca poklona.

  • Vrijeme koje smo uložili u darivanje

Ručno izrađeni pokloni od darivatelja zahtijevaju nešto više vremena i truda, s čime daje na znanje primatelju poklona koliko mu znači. Najlakše je otići u trgovinu, a izrada poklona, naravno, uzme nešto više vremena. Ručno izrađena čestitka, pleteni šal ili čarape ili najdraži kolač za primatelja poklona možda nemaju novčanu, ali imaju neprocjenjivu osobnu vrijednost. Između novčane vrijednosti i toga koliko primatelju poklona darovano znači uobičajeno nema nikakve poveznice.

  • Poznavanje interesa primatelja poklona

Potpuni poklon je onaj kojeg vaš primatelj poklona želi, zasluži i cijeni. Najviše puta je to poklon kojeg će se sjećati godinama nakon darivanja, jer će za njega imati posebnu vrijednost. Ako dobro poznajete njegove želje, vrijednosti, interese i način života, izbor poklona će za vas biti mačji kašalj.

  • Iznenađenje

Što kad bi brata, oca, djeda, dečka, muža ili prijatelja iznenadili te ga odveli u njemu dragi kraj ili mu poklonili nešto što uopće ne očekuje? Neočekivani poklon će za njega biti nešto posebno već samim time, jer ga ne očekuje, obzirom da će biti uključen element iznenađenja, tim ćete se pobrinuti da poklon, odnosno gestu, ne zaboravi duže vremena. Sve dok bude uključivao nešto što primatelju poklona puno znači, nećete pogriješitiNemojte zaboraviti na vanjski izgled poklona

Ne glede na to, kakav se sadržaj skriva u omotu poklona, nemojte zaboraviti na vanjski izgled samog poklona. On naime na neki način odražava što se skriva pod njim, zato je važno da u zamatanje poklona uložite jednaku količinu truda kao što ste uložili u samu kupovinu odnosno izradu. Umjesto kupovanja dosadnih vrećica za poklone, ove godine se radije uhvatite zamatanja u papir sa blagdanskim motivima, kojeg možete nadopuniti sa ljupkom mašnom ili trakom. Ako niste vješti u stvaranju, možete na jednostavan način sa papirom za zamatanje obući staru kutiju za cipele i tako se pobrinuti da je ambalaža vašeg poklona ručno izrađena.

Ne znate što kupiti za božićni poklon? TOP 3 ideje za božićni poklon za muškarca:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual