BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Kako potrošiti mascarpone?

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
kako potrositi mascarpone
Ponekad koristimo samo polovicu mascarpone sira koji kupimo, a onda se pitamo što učiniti s ostatkom. Umjesto da se mučite s dilemom kako potrošiti mascarpone, isprobajte neka jednostavna rješenja koja ćemo otkriti u ovom članku.

Ponekad koristimo samo polovicu mascarpone sira koji kupimo, a onda se pitamo što učiniti s ostatkom. Umjesto da se mučite s dilemom kako potrošiti mascarpone, pokušajte s nekim jednostavnim rješenjima koja ćemo otkriti u ovom članku.


ŠTO JE MASCARPONE?


Mascarpone je popularan talijanski kulinarski sastojak koji se koristi u mnogim slasnim receptima. Ovaj kremasti i bogati sastojak, poznat po svojoj nježnoj teksturi i laganom okusu, osvojio je srca gurmana diljem svijeta.


Mascarpone je mliječni proizvod porijeklom iz Lombardije, Italija. Pravi se od vrhnja i mlijeka koje se zagrijava i zakiseli limunovim sokom ili octom. Konačni proizvod je izrazito kremast, teksture slične kiselom vrhnju, ali nježnijeg i puterastijeg okusa.


Mascarpone je zbog svoje svestranosti neizostavan u kuhinji i često se koristi u slasticama, umacima i raznim grickalicama.Mascarpone je prekrasan sastojak koji se u kuhinji može koristiti na mnogo različitih načina.


KAKO KORISTITI MASCARPONE?


Evo nekoliko izvrsnih načina kako koristiti mascarpone:

1. Tiramisu: Tiramisu je vjerojatno najpoznatiji recept koji uključuje mascarpone. Napravite ga miješanjem mascarponea sa šlagom, šećerom i vanilijom, zatim sloj po sloj sa savoiardi keksima, kavom i kakaom kako biste stvorili ovaj ukusni talijanski desert.


2. Mascarpone umak za tjesteninu: brzo i jednostavno napravite ukusan umak za tjesteninu miješanjem mascarponea s parmezanom, svježim bosiljkom, češnjakom i koricom limuna. Dodajte kuhanu tjesteninu i imate ukusan obrok.


3. Mascarpone palačinke: Mascarpone dodajte u palačinke ili ih napunite mješavinom mascarponea, šećera u prahu i vanilije za kremasti desert za doručak.


4. Mascarpone sladoled: Mascarpone se može koristiti kao sastojak za domaći sladoled. Pomiješajte ga sa šećerom, vrhnjem i omiljenim dodacima kao što su orasi, komadići čokolade ili jagode.


5. Mascarpone sa svježim voćem: Mascarpone jednostavno poslužite sa svježim voćem kao što su jagode, maline, breskve ili banane. Možete ga posuti šećerom u prahu ili medom za dodatni okus.


6. Kolač od sira od mascarponea: Koristite mascarpone za pripremu ukusnog kolača od sira. Pomiješajte s krem ​​sirom, šećerom, jajima i vanilijom i ispecite na podlozi od keksa. Cheesecake možete narezati i na mascarpone kockice.


7. Mascarpone salate: Mascarpone se može koristiti u salatama za dodavanje kremaste teksture i bogatog okusa. Na primjer, u salati sa svježim špinatom, jagodama, bademima i mascarpone umakom.


8. Čokoladna krema s mascarponeom: Koristite mascarpone kao podlogu za izradu raznih slastičarskih krema ili nadjeva za torte. Dodajte šećer u prahu, vaniliju i po želji kakao ili limunovu koricu. Ili čokoladne kuglice s nadjevom od mascarponea.


KAKO DA MASCARPONE DULJE ODRŽIM SVJEŽIM I MOGU LI MASCARPONE ZAMRZNITI?


Srećom, postoje načini da mascarpone ostane svjež i ukusan i nakon otvaranja pakiranja. Važno je čuvati ga u hermetički zatvorenoj posudi i iskoristiti u razumnom roku, obično 3-5 dana nakon otvaranja.


Osim toga, mascarpone možete zamrznuti u manjim količinama ako ga ne želite odmah upotrijebiti. Može neznatno promijeniti teksturu kada se odmrzne, ali ga i dalje možete koristiti za pripremu slastica i umaka.


Ovi trikovi pomoći će vam da maksimalno iskoristite svoj mascarpone i izbjegnete gnjavažu oko zatvorene staklenke u hladnjaku.


Mascarpone je riznica kuhinjskih mogućnosti. Bilo da ga koristite u slasticama ili slanim jelima, vašim će jelima dodati kremastu i bogatu notu. Nadamo se da ćete uz ove prijedloge i savjete uživati ​​u svojim kulinarskim pustolovinama s mascarponeom. Ne zaboravite eksperimentirati i otkrivati ​​nove okuse s ovim prekrasnim talijanskim sastojkom.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual