Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Kako pripremiti odličnu toplu čokoladu

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 2 minute
kako pripremiti odlicnu toplu cokoladu

Toplu čokoladu možemo pripremiti pomoću same čokolade ili upotrijebiti kakao. Oba načina vrlo su jednostavna, a o vama ovisi koji vam je draži.

Dandanas na policama trgovina možemo naći jako puno proizvoda pod nazivom "topla čokolada". Načina pripreme tople čokolade ima više, a zato što je za početak dobro znati samu osnovu, u ovome ćemo se članku usredotočiti prije svega na to.

Toplu čokoladu možemo napraviti od čokolade same ili od kakaa. Oba načina vrlo su jednostavna, a o vama ovisi koji će vam biti draži.

Najjednostavniji način: Instant tople čokolade.

Prvi način pripremanja tople čokolade: Od kakaa

Za jednu šalicu napitka trebat će nam:

  • 2 žličice kakao
  • 1-2 žličice šećera (po želji)
  • prstohvat soli
  • 1 šalica (2dl) mlijeka
  • 1/4 čajne žličice ekstrakta od vanilije
  • kukuruzni škrob*


*Kukuruzni škrob utječe na gustoću naše tople čokolade, dakle što ga više dodamo naša će topla čokolada biti gušća. Umjesto toga možemo upotrijebiti i puding. A ako ne želimo gustu toplu čokoladu, taj sastojak možemo naprosto samo izostaviti jer to ne utječe na okus naše tople čokolade.

Načina pripreme tople čokolade ima više.

Najprije u malom lončiću pomiješamo kakao, šećer, sol, kukuruzni škrob i približno 2 žličice mlijeka. Lončić pristavimo na srednje veliku vatru i pričekamo da se šećer i kakao polako rastope (Šećer u toploj čokoladi možete vrlo jednostavno zamijeniti i drugim sladilima kao što je javorov sirup, med, agavin sirup itd.) Zatim dodamo ostatak mlijeka i polako miješamo. Naš napitak je tako spreman za serviranje.

Drugi način pripremanja tople čokolade: od čokolade

Za jednu šalicu napitka trebat će nam:


Baš kao i prethodni, i ovaj je recept vrlo jednostavan. Čokoladu najprije nalomimo na komadiće ili narežemo. U lončiću zagrijemo mlijeko i dodamo narezanu čokoladu. Pričekamo da se čokolada rastopi i stalno ju miješamo da ubrzamo topljenje. I čokolada je gotova. Po želji možemo i ovoj toploj čokoladi dodati malo kakaa.

Prijedlog za one malo odvažnije: Vašu toplu čokoladu uvijek možete obogatiti raznim notama za točku na i. Možete dodati malo cimeta, metvice, čilija, đumbira, možda čak i malo papra, sve ovisi koliko se usudite. Uz toplu čokoladu odlično paše rum, a na vrh možete naravno staviti šlag. Eksperimentirajte i isprobavajte razne okuse, uvjereni smo da ćete uspjeti pronaći svoju najdražu kombinaciju.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual