BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Kako pripremiti sjajnu čokoladnu glazuru, online trgovina MojaČokolada.si

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 1 minuta
kako pripremiti sjajnu cokoladnu glazuru online trgovina mojacokoladasi

Za vas smo pripremili kratki postopak pripreme sjajne čokoladne glazure koju možete također koristiti i kao preljev za ostale slastice.

Čokoladna glazura

Čokoladna glazura je jedan od onih dodataka na torti s kojim zaista ne možete pogriješiti jer naravno da bismo lagali kad bi rekli da torta prelivena sjajnom čokoladom može izgledati loše. Radi se o vrlo jednostavnom načinu kojim možete osvježiti izgled vaše torte i ujedno obogatite njen okus. Za vas smo pripremili kratki postopak pripreme sjajne čokoladne glazure koju možete također koristiti i kao preljev za ostale slastice.

Za glazuru je potrebno:

  • 100 ml slatkog vrhnja
  • pola zdjelice čokoladnih kapljica ili na komadiće narezane čokolade
  • 3 čajne žličice kukuruznog sirupa ili 2 čajne žličice glukoze


Najprije zagrijemo slatko vrhnje dok gotovo ne zakuha i dodamo čokoladu. Pustimo 2 do 3 minute da se čokolada počne topiti i zatim počnemo s miješanjem. Miješamo dok tekućina ne postane homogena i sjajna. Tekućoj čokoladi zatim dodamo kukuruzni sirup i ponovno miješamo, dok smjesa ne postane sasvim glatka.

Posudu s rastopljenom čokoladom zatim stavimo u posudu s hladnom vodom jer ju moramo polako ohladiti na sobnu temperaturu. Mješavinu tako polako miješamo (približno 10 minuta), dokr se ne zgusne. Naša sjajna glazura je pripremljena da je prelijemo po torti. Uvjereni smo da vašoj torti s čokoladnom glazurom gosti naprosto neće moći odoljeti.

Prošećite širokom ponudom odličnih torti >>

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual