|
|
Lomljenje čokolade može izazvati pravi nered ako to ne napravimo pravilno. Često se događa da ju moramo razlomiti na komadiće, bilo za potrebe kuhanja ili serviranja gostima. Ako nismo oprezni može se dogoditi da naši komadići budu preveliki ili se pak čokolada usitni na premale komadiće.
Lomljenja čokolade se uhvatite preko njenog omota. Pomognite si kuhinjskim pultom koji će vam biti oslonac. Kao podlogu možete odabrati i neku drugu tvrdu, stabilnu površinu. Čokoladu zatim pritisnite na podlogu i počnite lomiti. Dok ju lomite ju okrećite kako se ne bi pod toplinom vaših ruku na mjestu držanja rastopila. Pločica čokolade će se tako razlomiti na mjestima gdje budete željeli. Sve što još trebate napraviti jest da ju odmotate i istresete u lonac ili jednostavno poslužite gostima.
Prošećite širokim izborom čokoladne ponude različitih čokoladarnica >>