Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Kuća za odmor od čokolade za kojom je poludio svijet

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 1 minuta
kuca za odmor od cokolade za kojom je poludio svijet

Jeste li već čuli za kuću koja je u cijelosti napravljena od čokolade? Zvuči predobro da bi bilo istinito, ali na sreću mnogih čokoholičara ova je kuća itekako stvarna. 

Uz to ni nije tako daleko od nas - možete ju naći u Francuskoj.

Kuća izrađena od čak 1,5 tone čokolade

Proteklog je mjeseca na samo 2 dana svoja vrata otvorila prva kuća od čokolade na svijetu. Na prvi pogled doduše izgleda kao da je od drva, a zapravo je u cijelosti izgrađena od čokolade, a za izradu su je upotrijebili čak 1,5 tone. Čokoladni nisu samo zidovi, prozori, vrata i krov, već i svo posuđe, pribor za jelo, čaše, pokućstvo, sat, knjige, čak i kamin te simpatičan ribnjak od bijele čokolade ispred kuće. U kući površine od 18 m² mogu prenoćiti 4 osobe, a koje moraju imati poprilično puno samokontrole. Jedina loša strana odmaranja u ovoj kućici jest da nije dopušteno pojesti niti komadić čokolade, što je naravno prava mora svakog čokoholičara!

Bi li čokoholičari mogli zaželjeti što ljepše?

Jedinstveno iskustvo, cijenom dostupno svakome

Ideju za ovo slasno remek djelo koje se nalazi u francuskom nacionalnom muzeju keramike nedaleko Pariza, dobio je francuski čokoladni majstor Jean-Luc Decluzeau, poznat po mnogim čokoladnim skulpturama i drugim umjetninama. Ako se pitate kako je moguće da se kuća od čokolade ne rastopi odnosno raspadne, otkrit ćemo vam da je postavljena unutar nekakve staklene kuće, zvane l’Orangerie Ephémère. Time su se pobrinuli da se sve vrijeme nalazi na pravoj temperaturi, a osim toga ju staklo štiti i od štetočina i drugih životinja koje bi ju mogle oštetiti. Gosti koji su u njoj prenoćili, za samo 50 € na noć, mogli su pohađati i radionice izrađivanja malih čokoladnih kućica pod vodstvom samog majstora Decluzeaua, a poslužili su im i večeru te doručak u čokoladnom vrtu uz kućicu, gdje su im društvo činili čokoladni zečići i patke. U kući nedostaju samo kupaonica i wc koji su na raspolaganju u neposrednoj blizini smještaja.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual