BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Mršavljenje s čokoladom

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
mrsavljenje s cokoladom

Možete li zamisliti topljenje prekomjerne tjelesne težine s čokoladom? Skeptični ste i mislite da je to nemoguće? Možda ipak nije…

Lenny Neimark, stručnjak za prehranu koji se u svijetu proslavio knjigom Dijeta s tjesteninama, kokicama i čokoladom, kaže da je uz čokoladu moguće smršavjeti. Njegova nova dijeta u kojoj kombinira čokoladu, kokice i tjestenine u svijetu mršavljenja i gubitka suvišnih kilograma definitivno je nešto ludo, revolucionarno te posve novo.

Dijeta koja ubrzava metabolizam hrane

Autor spomenute dijete s čokoladom kaže da ova dijeta ubrzava metabolizam. Usporen metabolizam je jedan od krivaca za dodatne kilograme. Ako tijelu hranu koju jedemo iskorištava sporo, to znači da se hrana počinje nakupljati i skladištiti u tijelu. Izvana to izgleda kao da oko sebe imate masne obruče koje nitko ne voli. A Lenny Neimark kaže da njegova dijeta riješava taj problem. Ubrzava usporeni metabolizam, što znači da naše tijelo brže troši hranu koju smo pojeli. Tako zapravo mršavimo uz pomoć hrane.

Stoga bi čokoladna dijeta trebala biti pravi odgovor za sveone koji se teško odriču svojih omiljenih namirnica.

Autor dijete osim brže probave naglašava i pozitivne utjecaje tamne čokolade koje ista ima na naše tijelo. Puno govora je prije sveha o antioksidantima koji pomažu sniziti visoki krvni tlak te sprječavaju bolesti srca i krvožilnog sustava.

A loše strane?

Kritičari ove dijete ispostavljaju njenju monotonost. Dijeta sastavljena od tjestenina, čokolade i kokica zaista nije najraznovrsnija dijeta na svijetu. Meni koji ja zaista isti svaki dan možemo obogatiti mijenjanjem umaka za tjestenine i salate ili pojedemo drugo povrće ili voće. Ali ako smo iskreni, mnoge danas omiljene dijete, puno su monotonije od ove i vrlo ograničene izborom namirnica.

Meni i napuci

  • Doručak: Neimark za doručak preporučuje voćnu salatu ili žitarice s manje masnim mlijekom i jagodama koje možete zamijeniti i nekim drugim voćem.
  • Prijepodnevna užina: Kokice i voće po izboru.
  • Ručak: Tjestenine s umakom po izboru ili salata s tjesteninama ili klasična salata.
  • Poslijepodnevna užina: Kokice i povrće ili voćni mliječni napitak.
  • Večera: Tjestenine s umakom od povrća (rajčica, češnjak, paprika, …) i salata ili povrće kuhano na pari.
  • Noćna užina: Kokice ili do 30 grama tamne čokolade.

Kao što vidite, dijeta je poprilično neobična. Birno je da se svog menija držite i da između obroka kada vas spopadne glad, posegnete po tamnoj čokoladi ili voću, a ne po zabranjenim namirnicama. Isto tako brinite o tome da budu umaci za tjestenine i salate što manje masni.

Dobro je isto tako da poštujete popis zabranjenih namirnica: alkoholna i gazirana te slatka pića, kava, sol, šećer, ulje, slane i slatke grickalice, masno voće i povrće, voće s puno šećera, orašaste plodove i sjemenke, prženu hranu, masne mliječne proizvode i crveno meso. Namirnice s tog popisa za vrijeme dijete potpuno izbjegavajte ili ih pokušajte jesti što manje.

Hoće li ova dijeta zaista biti učinkovita?

Hoće li ova dijeta zaista za vas biti učinkovita morate provjeriti sami. Istina je da konzumiranje čokolade, kokica i tjestenina nije baš uravnotežena prehrana, stoga je dobro da na meni dodate što više voća i povrća. Zapamtiti morate da ni jedna dijeta neće u trenu riješiti vaše probleme s kilogramima. Ako želite smršavjeti, svoj životni stil morate promijeniti i dodati redovitu zdravu prehranu i puno kretanja. Samo ćete tako svoju vitku liniju koju ćete steći ovom dijetom moći i zadržati.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual