Vole ga i odrasli i djeca jer je djetinjasto lak za pripremu i ne zahtijeva posebno kuharsko umijeće. U ovom ćemo članku istražiti jednostavan recept za kolač od jogurta s malinama i džemom od malina te mogućnosti različitih varijanti, uključujući dodatak kakaa ili čokolade za one koji žele čokoladni okus.
Jednostavan recept za jogurt tortu s malinama i BAM džemom od malina bez dodanog šećera
Sastojci:
Priprema:
1. Korak:
U većoj zdjeli umutite jaja i dodajte BAM vanilin šećer. Dobro izmiješajte da se šećer otopi u jajima.
2. Korak:
Dodajte jogurt, a posudu s jogurtom sačuvajte za daljnje mjerenje sastojaka.
3. Korak:
Dodajte lonac ulja u smjesu i dobro promiješajte.
4. Korak:
Dodati šerpu šećera, dve kašike brašna, prašak za pecivo i koricu limuna i sve dobro promešati.
5. Korak:
Pažljivo umiješajte maline u smjesu tako da se ravnomjerno rasporede.
6. Korak:
Smjesu izliti u podmazan pleh. Po vrhu premažite malim žličicama BAM džema od malina kako biste stvorili ugodne točkice džema u tijestu.
Pecite tijesto 35-40 minuta na 180 ºC. Kada porumeni i čačkalica ubodena u sredinu izađe čista, kolač je gotov.
Varijacije peciva od jogurta
Peciva od jogurta nevjerojatno su fleksibilna i mogu sadržavati različito voće i preljeve.Evo nekoliko ideja kako prilagoditi recept i napraviti različite verzije ovog jednostavnog i ukusnog peciva:
Borovnice pecivu daju osvježavajući okus i lijepe boje. Jednostavno ih umiješajte u temeljnu smjesu ili rasporedite po vrhu tijesta prije pečenja. Borovnice su izvrsne i u kombinaciji s malo limunova soka ili šećera za dodatni okus.
Jabuke narežite na tanke ploške i rasporedite po smjesi u tepsiji. Dodajte malo cimeta i šećera za dodatni okus. Jabuke tijekom pečenja omekšaju i pecivu daju ugodan slatki okus i blago kiselkasti kontrast.
Jagode su odličan izbor za ljetne dane. Narežite ih na sitne komadiće i dodajte u osnovnu smjesu. Možete ih i pomiješati s malo šećera i pustiti da se ocijede pa će pecivo biti još sočnije.
Šljive su izvrsne za pravljenje sočnih peciva. Narežite ih na komade i ravnomjerno rasporedite po površini tijesta. Šljive pecivu dodaju blago kiselkastu notu koja se odlično slaže sa slatkoćom temeljne smjese.
Trešnje su odličan izbor za blago kiselkaste i slatke note. Izvadite koštice, a višnje narežite na manje komade. Rasporedimo ih po površini smjese kako bismo dobili savršenu kombinaciju slatkog i kiselog okusa.
Breskve su još jedan odličan izbor za kolače od jogurta. Narežite ih na ploške i rasporedite po tijestu. Breskve tijekom pečenja omekšaju i pecivu daju ugodnu sočnost i slatkoću.
Ako želite dodati malo tropskog okusa, u osnovnu smjesu možete umiješati i kokos ili ga preliti s BAM preljev od kokosa sa vaflima. Kokos daje pecivima finu hrskavost i aromu koja se dobro slaže sa slatkoćom jogurta.
Za dodatnu kremastu teksturu u osnovnu smjesu možete umiješati i malo pripremljenog pudinga. Odaberemo okus koji nam se sviđa i u smjesu prije pečenja dodamo malo pudinga. Tijesto će postati još svjetlije i kremastije.
Želite li pecivu dodati čokoladni okus, u osnovnu smjesu možete umiješati kakao prah ili komadiće BAM čokolade. Dodajte 2-3 žlice BAM kakaa u prahu, za postizanje čokoladnog okusa ili u smjesu umiješajte komadiće čokolade. Na taj način ćemo kreirati luksuznu čokoladnu varijantu peciva od jogurta koja će zadovoljiti sve ljubitelje čokolade.