BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Najluđi pokloni

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 2 minute
najludzi pokloni

Jasno je da najluđi pokloni najviše oduševljavaju.

Darivanje za posebne prigode uvijek s nestrpljenjem iščekujemo – radujemo se umotanim iznenađenjima, čekamo izraz lica slavljenika dok otvara poklon. Ništa čudno dakle da svake godine u blagdanskom razdoblju krajem jeseni započinje lov na najoriginalnije, najneobičnije i najluđe poklone što možemo kupiti novcem.

Trgovački centri su do vrha puni

Trgovački centri su do vrha puni različitih boljih ili manje dobrih proizvoda, a praktički svaka trgovina se može pohvaliti svojim prodajnim hitovima. Ali masovna proizvodnja poklona ipak većini kupaca ne odgovara – željeli bismo jedinstvene, posebne poklone. Tako svake godine vidimo nove neobične dosjetke među kojima ima mnogo odličnih za poklon, a brojni prijedlozi naprosto su otkvačeni. Čak i povijest potvrđuje da prilikom darivanja nismo ograničeni na artikle koji bi trebali odgovarati zdravorazumskoj ideji darivanja.

Posebni pokloni

Jedan od najpoznatijih, vrlo uočljivih i ikonskih poklona jest spomenik, danas pak jedan od najprepoznatljivijih simbola po svjetskim mjerilima. Radi se naravno o Kipu slobode koji krasi ulaz u pristanište New Yorka. Kip koji je danas jedan od glavnih simbola Amerike, bio je poklon Francuske koja je u 19. stoljeću željela izraziti svoju naklonjenost SAD-u i proslaviti njihovu borbu za neovisnost.

Sličan monumentalni poklon koji se uvrstio među čuda starog svijeta, Babilonski su vrtovi. Oni su sagrađeni kao dar ženi babilonskog kralja Nebukadnezara II. u svrhu da u njima zaboravi na nostalgiju za domom. Pretpostavljamo da je kralj u svojoj namjeri uspio, iako zapravo ni ne znamo jesu li Babilonski vrtovi uistinu postojali. Svakako bi to bio zaista otkvačen poklon.

Još jedan u nizu ludih poklona s nevjerojatnom povijesnom pričom jest Trojanski konj koji su Grci poklonili Trojancima u znak kraja međusobnog rata.

Radilo se naravno o prijevari jer su se u unutrašnjosti drevnog konja skriveni grčki vojnici uspješno probili kroz gradske zidine i po noći otvorili vrata svojim suborcima i tako porazili naivne neprijatelje.

Suvremeni slučajevi kada su u pitanju ludi pokloni svakako se usmjeravaju na bezobrazno bogate roditelje koji svojim potomcima poklanjaju nepojmljivo skupa iznenađenja. Od zlatnih automobila, aviona, kuća, do čitavih gradova! Do zanimljive izmjene darova dolazi kod miješanja različitih kultura – libijski vođa Moamer Gadafi je Janezu Drnovšeku još u vrijeme Jugoslavije poklonio stado deva, a sličan poklon je 2009. dobio tadašnji premijer Borut Pahor koji je u zamjenu za par deva Afrikancu poklonio lipicanca.

Jasno je dakle da najluđi pokloni najviše oduševljavaju. Nama običnim smrtnicima opisani darovi nisu dostupni, no svejedno si možemo priuštiti neku alternativu klasičnim poklonima. Pretražimo trgovine u kojima nema gužvi ili specijalizirane prodavaonice gdje ćemo zasigurno naći jedinstvena iznenađenja. Prava adresa za to jest čokoladarnica, gdje se među svim proizvodima zasigurno skriva nešto za ludo za poklon, bez obzira radi li se o rođendanu, momačkoj, djevojačkoj ili samo redovitoj blagdanskoj sezoni. Ponuda je široka, a to dokazuje činjenica da uvijek možete naći otkvačeni poklon – provjerite!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual