BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Najskuplje čokolade na svijetu

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
najskuplje cokolade na svijetu

Pregledajte popis čokolada koje su toliko skupe da si ih obični smrtnici ne mogu priuštiti svaki dan.

Čokolada je slastica bez koje mnogi ne mogu zamisliti dan. U prošlosti je čokolada bila poslastica samo za privilegirane i bogate, a obični ljudi si je nisu mogli priuštiti. Razvojem tehnike i industrije to se promijenilo i čokolada je zbog masovne proizvodnje postala dostupna široj masi.

Ali i danas postoje određene čokolade koje po svojim cijenama debelo nadmašuju čokolade koje vidimo na prodajnim policama trgovina. Te su čokolade namijenjene prije svega uživanju u okusu, a ne svakodnevnom konzumiranju. Poglejte 5 najskupljih čokolada koje si možete priuštiti samo ako imate dovoljno duboki džep.

5. Godiva

Na petom mjestu ove ljestvice je čokolada proizvođača Godiva. Čokolada potječe iz države koja slovi po svojoj odličnoj čokoladi te čokoladnim proizvodima – Belgije. Godiva je predstavio novu zbirku odnosno seriju čokolada koju je nazvao »G«. Čokolade su izrađene od neobičnih sastojaka, a oblikovane su u obliku srca te zapakirane u ukrašene kutijice – balotine. Čokolade proizvođača Godiva odlikuje prije svega njihov okus. Svaka čokoladica u balotinu je drugačijeg okusa. Nabrojat ćemo ih nekoliko: tasmanski med, meksička topla čokolada, tajlandski kokos, trešnja, slana karamela te mnogi drugi. A i cijena koja zasigurno nije zanemariva. Za 453 grama izdvojit ćete čak 85 eura.

4. Richart

Na četvrtom mjestu najskupljih čokolada na svijetu je čokolada Richart koja potječe iz Francuske, točnije iz grada Lyon. Ta čokolada je jedinstvena zbog svog sastava jer sadrži čak 70% kakaa Criollo. Kakao Criollo je poznat po svojoj najboljoj kvaliteti, a potječe sa venezuelskih plantaža kakavovca, isto tako poznate po kvalitetnom kakau. Kao što je kvalitetna sama čokolada, kvalitetni su i dodaci ove tamne čokolade. Možete birati bademe, jagode, maline te mnoge egzotične voćke koje se odlično spajaju s čokoladom te u ustima ostavljaju eksploziju okusa. Cijena? Za 453 grama morat ćete izdvojiti oko 85 eura.

3. Delafee

Ova opako skupa čokoladna kreacija stvorena je za sve one koji vole zlato, dobru čokoladu i užitak. Ova čokolada koja potječe iz Švicarske izrađena je od najboljeg kakaa, a krase ju djelići 24-karatnog zlata. A zato što za najzahtjevnije kupce ni to još nije dovoljno, svaki je komadić čokolade izrađen i oblikovan posve ručno. To čokoladi daje jedinstvenost jer tako ni dvije kockice nisu posve iste. Zbog unikatnih sastojaka te izrade i cijena je visoka. Za 453 grama čokolade Delafee izdvojit ćete gotovo 360 eura!

2. Noka

Na predzadnjem mjestu najskupljih čokolada na svijetu je čokolada Noka. Ova tamna čokolada je kombinacija tamnih čokolada, izrađenih od kakao zrna iz Venezuele, Obale bijelokosti i Ekvadora. Sve tri države poznate su po kvalitetnim kakao zrnima koje koriste svi proizvođači čokolade kojima je stalo do kvalitete. Čokolada Noka je tako izrađena od čak 75 posto posve čistog kakaa s mješavinom kakao maslaca i šećera. No važna je i činjenica da je ova čokolada sasvim prirodna jer ne sadrži nikakve umjetne dodatke, sladila i aroma. Zbog svoje visoke kvalitete ova čokolada, nastala na američkom tlu, ima i visoku cijenu. Za 453 grama potrebno je izdvojiti čak 610 eura!

1. Chocopologie

Ako ste mislili da su prijašnje čokolade s popisa skupe, onda će vam se od cijene ove čokolade doslovno zavrtjeti. Čokolada Chocopologie, rad poznatog čokoladnog majstora Fritza Knipschildta, jedna je od najukusnijih čokolada na svijetu. Fritz Knipschildt je poznat po tome da su svi njegovi proizvodi posve prirodni, izrađeni od svježih sastojaka i bez umjetnih dodataka.

Čokoladu Chocopologie, koja je zapravo ručno izrađena čokoladna pralina, kupci moraju naručiti unaprijed. Po narudžbi je cijelokupni paket pralina izrađen posve ručno, što zahtijeva puno vremena i truda. Svaki set pralina potom se šalje kupcu, uz ručno napisanu karticu gdje je opisan postupak izrade i unikatni serijski broj. Za jednu čokoladnu pralinu je potrebno izdvojiti čak 177 eura, a za cijeli paket čak 1847 eura! Razlog za tako visoku cijenu leži u sastojcima i ručnom radu koji ove čokoladne praline čini vrlo jedinstvenima u cijelom svijetu. A i stručnjaci su složni da je ova čokolada vrijedna svakog centa, jer je njen okus navodno božanstveni.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual