BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Pogodite koliko koštaju najskuplji poslovni pokloni na svijetu?

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 2 minute
pogodite koliko kostaju najskuplji poslovni pokloni na svijetu

Poslovni pokloni trebali bi predstavljati mali znak pažnje za poslovne partnere, no očito nisu svi takvog mišljenja, obzirom da se neki rekorderi ističu vrtoglavim vrijednostima.

Poslovni pokloni bi trebali biti mali znak pažnje za poslovne partnere, ali očito nisu svi takvog mišljenja, jer se neki od rekordera ističu vrtoglavim vrijednostima.

Poslovni pokloni su uobičajeno namijenjeni iskazivanju naklonosti i poštivanja poslovnih partnera, gdje govorimo o predmetima manje vrijednosti. Međutim, zbog konkurentske okoline i želje za iskazivanjem poslovni pokloni ne spadaju uvijek u tu kategoriju, neke tvrtke su zbog želje da bi ostavile utisak na svoje partnere otišle korak dalje. Rekorde ruše time da se njihovi poslovni pokloni uvrštavaju među najskuplje na svijetu. Zanimljivo je da uz sve to blještavilo žele ostati anonimni, zato prodavači nisu otkrili podatke svojih najboljih kupaca.

Klasika u skupoj koži

Sat spada u skuplje poslovne poklone, a priča dostiže novi nivo u primjeru kad tvrtka odluči pokloniti sat od 18-karatnog bijelog zlata, obrubljenog dijamantima. Njegova tržišna vrijednost je 53.300 dolara, što ga svrstava među najprestižnije poslovne poklone koje si mogu priuštiti samo rijetki.

Poslovni pokloni bi trebali biti mali znak pažnje za poslovne partnere, ali očito nisu svi takvog mišljenja, jer se neki od rekordera ističu vrtoglavim vrijednostima. 

Jedan od poklona koji sam po sebi nije ništa posebno je miš za računalo, ali se na popis najskupljih uvrstio poseban dijamantni vrijedan 24.249 dolara. Napravljen je od 18-karatnog bijelog zlata i ukrašen sa 59 dijamanata. Takav poslovni poklon sigurno ostavlja bez riječi, istina je da bi takvog miša rijetko tko pustio na stolu u svom uredu

Najskuplji ili najbizarniji poslovni pokloni?

Nesporan rekorder po vrijednosti, a istovremeno i na vrhu popisa bizarnih poslovnih poklona je ogrlica za psa Amour, koja vrijedi nevjerojatnih 3,2 miliona dolara. Napravljena je od 52-karatnog bijelog zlata i ukrašena sa čak 1600 dijamanata. Uvrstila se i na ljestvicu najskupljih proizvoda za pse, imenovali su je Bugatti među proizvodima za kućne ljubimce. Kao poslovni poklon izuzetno je popularna među ruskim milijunašima koji se često međusobno natječu u prestižu.

Posebnu tržišna niša na području prestižnih poslovnih poklona našla je tvrtka Sveid, koja u vrijednosti 65.200 dolara izrađuje otvarač po mjeri, napravljen je od 18-karatnog zlata. Odlikuje ga inovativan dizajn, zbog kojeg je unikatan već na prvi pogled, opreme ga i natpisom po mjeri i logotipom tvrtke, ali ne glede na svoju ekskluzivnost većini tvrtki je teško platiti tako visoku cijenu.

Naravno, poslovni pokloni su područje gdje si samo mali broj tvrtki može i želi priuštiti najprestižnije i time ostaviti utisak na poslovnog partnera, iako u većini poslovnog svijeta još uvijek vrijede druge „kvalitete“.

Je li zaista sve to potrebno da napravite dobar dojam?

Skupi poslovni pokloni su naravno prestiž koji primatelju poklona sigurno oduzimaju dah, ali odličan dojam se može ostaviti i na druge načine. U online trgovini mojacokolada.si imamo u ponudi poslovne poklone kojima je dodana vrijednost njihova osobna nota. Brojne odabrane slatke pažnje, kao što su čokolade, praline i druge delicije, možete naime nadopuniti osobnom porukom i vašim logotipom te poslovnim partnerima pokazati da ih cijenite, a istovremeno slatko začinite vašu međusobnu suradnju koja će sigurno ostati u slatkoj uspomeni.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual