BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Poklon za mamu

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 4 minute
poklon za mamu

Samo je jedna mama. To je ona osoba koja nam uvijek priskoči u pomoć te nas bez obzira na sve neizmjerno voli. Poklonom za rođendan, imendan, majčin dan ili dan žena moramo joj pokazati koliko je posebna i koliko ju volimo. 

Stoga poklon neka ne bude nepromišljen, već za njegov odabir moramo izdvojiti malo više vremena. Iako svoju mamu u pravilu dobro poznajemo, prilikom kupnje poklona često se javlja dilema jer ne znamo što bi zapravo željela. Upitamo li je, najvjerojatnije će odvratiti da već ima sve i da joj ništa nije potrebno. Točan ćemo odgovor tako teško dobiti jer mame svojoj djeci nevoljko govore što zaista žele. Kao pomoć pripremili smo popis s prijedlozima za poklone koji bi oduševili gotovo svaku mamu.

Poklon za mamu

Kao i kod kupnje bilo kojeg poklona, i ovoga puta moramo razmisliti što naša mama voli raditi, koji su njeni hobiji, kakav je njen životni stil. Ako voli najviše vremena provoditi u udobnosti svoga doma, onda joj nipošto ne kupuj avionsku kartu za na drugi kraj svijeta (osim ako nije izričito izrazila baš tu želju). Ako više voli vrtlariti nego recimo čitati, u tom slučaju knjige nikako nisu dobar izbor. Ako se već neko vrijeme trudi izgubiti nekoliko suvišnih kilograma, umjesto klasične čokolade pokloni joj radije neku bez dodanog šećera.

  • Opuštanje: masaža, sauna, manikura, pedikura … Odaberi nešto u čemu će tvoja mama uživati i opustiti se.
  • Dobra knjiga ili pretplata na časopis: ako voli čitati knjige onda kupnjom knjige ne možeš pogriješiti. Možeš pokušati saznati koji je njen omiljeni časopis i pokloniti još polugodišnju ili cjelogodišnju pretplatu.
  • Tečajevi: ako znaš da već dugo želi naučiti šivati pokloni joj tečaj šivanja. Kad je o tečajevima riječ mogućnosti ima zaista jako puno, od plesnih, umjetničkih, sve do onih u sportskom duhu.
  • Grafike: lijep poklon su i uokvirene grafike s citatima za mamu.
  • Kuhinjski pribor: rijetke su mame koje ne kuhaju, stoga će ju pribor za kuhanje zasigurno razveseliti. Možeš joj kupiti recimo novi lonac, dekorirane ubruse, kalupe za kekse … Možeš joj pokloniti i novi kuhinjski robot koji će joj uštedjeti prilično puno vremena i energije.
  • Obiteljsko fotografiranje: rezerviraj fotografa i napravite obiteljske fotografije koje će biti najljepša uspomena na njen rođendan. Ne zaboravi rezervirati i frizera i šminkanje da na dan fotografiranja zrači i osjeća se dobro u svojoj koži.
  • Fotoknjiga ili foto album: koja mama ne voli pogledati foto album i pritom se prisjetiti lijepih dana. Napravi joj fotoknjigu ili foto album i uključi sve najljepše fotografije.
  • Personalizirani poklon: ako često pije kavu ili čaj kupi joj šalicu s posvetom, tako da će se svaki put kad iz nje bude pila sjetiti tebe. Ako je ljubiteljica čokolade pokloni joj personaliziranu čokoladnu bombonijeru ili čokoladnu pločicu, pritom možeš sam odabrati njene najdraže okuse i posipe.

Vrijeme je najljepši poklon

Iako su svi gore navedeni pokloni super i tvoju će mamu zasigurno oduševiti, ali za nju će sigurno najljepši poklon biti ako izdvojiš svoje vrijeme koje ćeš provesti s njom. I ne samo za njen rođendan i praznike … Izdvoji vrijeme i za obične dane. Što smo stariji sve manje vremena imamo, manje se družimo sa svojim mamama, stoga takav će joj poklon zasigurno najviše značiti jer svakoj je mami vrijeme provedeno u društvu svoje djece neprocjenjivo.

Organiziraj neku zajedničku aktivnost da svoj rođendan provede u svom najdražem društvu – društvu svoje djece i najdražih. Jedna od super ideja jest da ju vodiš na izlet. Susjedna Slovenija može biti jedna od opcija, lijepih lokacija zaista ne nedostaje. Možeš ju odvesti u pokrajinu Kras na degustaciju vina i pršuta, u šetnju uz more te na slasni riblji ručak, u Prekmurje na božanske prekmurske delicije, na Bled na kremšnitu i prekrasnu panoramu s dvorca … I izlet u prirodu može divno iskustvo. Ili otiđite zajedno pogledati predstavu u kazalište, ili stand up ili pak pogledajte dobar film u kinu.

I kod kuće možeš organizirati manju zabavu iznenađenja. Pozovi njene najdraže, nakupuj pića, pripremi hranu i na kraju ne zaboravi sve vratiti u red. Tako će mama moći samo lijepo uživati u dobrom društvu i neće morati ništa pripremati ili raditi.  No nemoj zaboraviti da ono što je mamama najvažnije jest gesta da mislite na njih i da ste se sjetili njihovog rođendana. Najljepši je poklon onaj poklonjen od srca.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual