BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Poklon za trudnicu

 • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 4 minute
poklon za trudnicu

Američki trend tzv. babyshower, zabava prije rođenja djeteta, postao je dio rituala i na našim područjima. Sve više budućih mama odlučuje se da će prije rođenja djeteta prirediti zabavu na kojoj će se zajedno sa svojim najbližim prijateljicama po zadnji put proveseliti.

Američki trend tzv. babyshower, zabava prije rođenja djeteta, postao je dio rituala i na našim područjima. Sve više budućih mama odlučuje se da će prije rođenja djeteta prirediti zabavu na kojoj će se zajedno sa svojim najbližim prijateljicama po zadnji put proveseliti prije nego li nastupi novo, još ljepše životno razdoblje. Nekim budućim mamama zabavu prije rođenja djeteta organiziraju i prijateljice. Često je to zabava iznenađenja.

Prilikom organizacije takve zabave iznenađenja moramo voditi računa o puno stvari i dobro razraditi sve detalje kako bi buduća mama bila zaista oduševljena. Napraviti moramo popis uzvanika i pritom paziti da ne pozovemo nekoga koga trudnica ne želi na zabavi odnosno da ne zaboravimo na nekoga tko joj je bitan. Moramo se pobrinuti za piće i grickalice, pripremiti razne zadatke ili igre te odabrati poklone.
Biranje poklona za trudnicu često je vrlo teško. Želja nam je svima kupiti nešto lijepo i korisno. Nešto što buduća mama još nema ili pak to želi, ali si ne može možda sama priuštiti. Za lakše biranje poklona pripremili smo popis lijepih i praktičnih poklona za buduće mame.

Biranje pravog poklona

Nije nužno da trudnici kupimo poklon koji je namijenjen novorođenčetu. Možemo izabrati poklon koji je namijenjen samo budućoj mami i koji će joj olakšati preuzimanje nove uloge. Smatramo da je najbolja kombinacija jednog i drugog. Dakle poklon za novorođenče i poklon za trudnicu odnosno buduću mamu.


Pokloni za trudnicu

 • Pedikura, manikura ili masaža za trudnice- to bi zasigurno obradovalo svaku buduću mamu. Osobna njega je sa sve većim trbuščićem sve teža, stoga će joj bon za kozmetičarku vrlo dobro doći. Opuštajuća masaža će je umiriti i dati svježu energiju za nove pothvate.
 • Dnevnik za trudnicu i novorođenče- za zapisivanje najljepših trenutaka i uspomena.
 • Majica ili spavačica za dojenje- poklon koji će novopečenim mamama zasigurno olakšati hranjenje djeteta.
 • Ruksak za previjanje- postoji li koja buduća mama koju ne bi oduševio trendi ruksak za previjanje, vrlo koristan i moderan. Preporučujemo kožni jer je odličan za održavanje ako se uprlja.
 • Jastuk za spavanje i dojenje- u trudnoći služi za lakše spavanje, a kasnije će pomoći kod dojenja.
 • Profesionalno fotografiranje- trudničko fotografiranje ili fotografiranje prilikom rođenja djeteta je zasigurno jedan od ljepših i boljih poklona jer svaka mama želi što više uspomena na to lijepo razdoblje i fotografije su idealne da najljepše trenutke zadržimo zauvijek.
 • Knjiga- možemo pokloniti i knjigu s tematikom njege i odgajanja djeteta, a možemo pokloniti i roman ili neku lijepu priču koja će budućoj mami kratiti vrijeme do poroda.
 • Čokolada- svi znamo da imaju trudnice malo veći apetit, zato će i dobra čokolada biti odličan izbor. Mojačokolada.hr nudi personalizirane čokolade koje možete oblikovati po svojim željama, razne bombonijere i također veliki izbor zdravih čokolada.


Poklon za bebu

 • Gnijezdo: radi se o jastuku koji bebi nudi utočište, udobnost i stabilnost, čime mu omogućujemo lakši prelazak iz mamine utrobe u dječju koljevku. Može se koristiti za spavanje, maženje, ili pak kao površina za igranje ili podloga za previjanje.
 • Bodiji sa šaljivim natpisima: jer lijepe odjeće nikada dosta.
 • Trudnički tečaj za njegu novorođenčeta: možemo kupiti bonove za praktične i edukativne radionice ili individualne satove kod kuće.
 • Bowen terapija: radi se o nježnoj terapiji koja pomaže ublažiti bebine grčeve, smanjiti nemir, opustiti napetost mišića, pomaže u razvoju probavnog sustava, …
 • Personalizirana knjiga: lijep poklon koji nije samo igračka, već se ju može sačuvati i kao lijepu uspomenu.
 • Kuhalo na paru za pripremanje bebine hrane: uvođenje guste hrane većini mama predstavlja veliki izazov, stoga će im ovo kuhalo biti od velike pomoći.
 • Tetra pelene: njih nikada dosta, posebice u prvim mjesecima su vrlo priručne.
 • Komplet za otisak dlanova ili stopala: da uspomene na male ručice i nožice budu vječne.
 • Kartice za fotografiranje prijelomnih događaja: s njima na simpatičan način ovjekovječujemo sve važne događaje u prvim mjesecima djetetovog života.
 • Ljuljačka za bebu: jedna od skupljih stvari koju si puno mama ne može priuštiti, stoga može ovo biti idealan poklon za babyshower ukoliko se odlučimo za zajedničko kupovanje poklona.


Svakako ne smijemo zaboraviti da ni jedan poklon nije toliko vrijedan kao prijateljstvo i podrška na novom životnom putu. Uvjereni smo da će budućoj mami puno značiti već i to da ju više puta nazovemo i upitamo kako se osjeća, da ponekad prošećemo s njom i bebom ili da joj se ponudimo pospremiti stan i skuhati ručak jer uz malo dijete vrlo često ponestane vremena za kućanske poslove.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual