Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Praktični savjeti za pečenje torta

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
prakticni savjeti za pecenje torta

Sastojci za pečenje moraju uvijek biti sobne temperature. Znamo da se taj savjet neprestano ponavlja, no za tortu je stvarno od ključnog značenja.

Pečenje torti zna biti za početnike poprilično komplicirano. Obično moramo poznavati neka određena nepisana pravila kojih se dobro držati, a koja su često u receptima ispuštena jer se smatraju logičnim. Unatoč tome, upravo ta pravila mogu biti ključna za uspješnost izrade torte, zato smo ovoga puta za vas pripremili nekoliko savjeta za pečenje. Možda će neki od njih za one iskusnije biti zaisa osnovni, ali vjerujem da će i oni naći nešto korisno za sebe.

Nepisana pravila kojih se dobro držati, a koja su često u receptima ispuštena jer se smatraju logičnim.

Sastojci za pečenje torti

  • Sastojci za pečenje moraju biti uvijek sobne temperature. Znamo da se ovaj savjet neprestano ponavlja, ali za tortu ima bitno značenje.
  • Pitate li se ponekad kako znati jesu li jaja svježa ili nisu? Uronite ih u vodu i ako potonu znači da su svježa. Ako plivaju na vodi, onda definitivno nisu primjerena za vašu tortu.
  • Ako želite malo eksperimentirati s receptom koji vam je već poznat, možete mlijeko zamijeniti jogurtom ili kiselim vrhnjem i razlike u teksturi i okusu bit će očite.
  • Kod mjerenja uvijek upotrijebite elektroničku vagu koja će vam najpreciznije pokazati težinu vaših sastojaka.
  • Kada moramo odvojiti žumanjak i bjelanjak, to ćemo najlakše napraviti s hladnim jajima, a ako moramo bjelanjke istući u snijeg, onda ćemo to najlakše napraviti s onim jajima koja su sobne temperature.

Miješanje

  • Uvijek posebno pomiješajte sve suhe i posebno sve tekuće sastojke prije nego li sve zajedno umiješate.
  • Kada miješate šećer i maslac, miješajte dok masa ne postane blijedo žuta i malo napuhnuta. Za to će vam trebati približno 5 minuta.
  • Kod dodavanja suhih sastojaka u tekuće pazite da masu ne umiješate previše, zato mikser podesite na srednju brzinu.
  • Šećer ima veliki utjecaj na boju ali i teksturu našega tijesta. Ako bude previše šećera tijesto će previše potamniti, u slučaju ako je šećera premalo tijesto će biti previše svijetlo i tvrdo.
  • Prije nego li u masu dodate jaja, dobro je da ih posebno umutite.
  • Prstohvat soli naglasit će okus vaše slastice.
  • Kada u masu dodajete više od jedne arome, uvijek počnite s vanilijom jer će ista istaknuti većinu drugih okusa.

Pečenje

  • Prije nego li masu stavite u pećnicu uvijek pričekajte da se pećnica zagrije do potrebne temperature. Tu si možete pomoći i dodatnim termometrom za pećnice koji će temperaturu izmjeriti puno detaljnije od onoga u pećnici.
  • Torta neka ne bude postavljena na rub pećnice jer je tada najveća mogućnost da se ne ispeče ravnomjerno.
  • Nakon 20 minuta pečenja tortu zarotirajte. Prije toga ne otvarajte pećnicu jer time omogućujete prodor hladnog zraka.
  • Pazite na vrijeme pečenja vaše torte. Previše pečena torta bit će naravno i previše suha. Savjete o tome kako provjeriti jesu li vaše slastice pečene možete pronaći na našoj web stranici.

Preljevi i glazure

  • Kada se tijesto vaše torte ohladi omotajte ga plastičnom folijom i stavite u zamrzivač. Tek nakon 30 minuta ga izvadite i počnite rezati, puniti itd.
  • Pazite da bude fil između slojeva vaše torte jednakomjerno nanesen.
  • Za nanošenje glazure upotrijebite lopaticu koja će vam pomoći napraviti jednakomjernu, glatku glazuru.
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual