Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Praline su umjetnička djela u malom

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
praline su umjetnicka djela u malom

Jeste li ikada poželjeli sami kreirati bombonijeru? I zašto je toliko bitno da su praline u njoj raznolike?

Ponekad se najveća remek djela skrivaju u najmanjim stvarima jer one zahtijevaju najviše preciznosti i zato se moramo posvetiti svakom detalju. To vrijedi i za čokoladne bombone odnosno praline. Izreka da je život poput bombonijere kod koje nikad ne znaš što ćeš dobiti već dugo ne drži vodu. Za svaku pralinu za kojom posegnemo imamo očekivanja koje će dobar proizvođač svakako zadovoljiti – želimo ono što obećava izgled, a iznenađenja ne volimo.

Kakav mora biti sastav praline?

Čokoladni bomboni odnosno praline moraju biti veličine jednog zalogaja. Okus "korice" odnosno vanjskog sloja mora se nadopunjavati s unutarnjim, a koji može biti zaista raznolik. Unutrašnjost može biti posve tvrda, mekana ili pjenasta, punjena tekućom kremom, pićem ili napitkom, želeom ... Kombinirati možemo cijeli niz tekstura i okusa, a obično vrijedi da kod tvrdih punjenja kombiniramo različite okuse (na primjer komadići naranče i badema), a kod tekućih se odlučujemo obično za pojedinačne okuse – osim kada se radi o koktel pralinama u kojima su spojene već poznate kombinacije okusa, na primjer viski i dunja ili rum i kokos.

Jeste li ikada poželjeli sami kreirati bombonijeru? I zašto je toliko bitno da su praline u njoj raznolike?

Zanima li vas koji su okusi najmoderniji? Neki vole klasiku i ne izbjegavaju novitete. Ona „stara“ punjenja, poznata već desetljećima, mnogima su još uvijek najdraža. Višnja s alkoholom i lješnjak krema klasici su. Kasnije su stigli egzotični okusi, na primjer mango, a zadnjih godina ponovno su se vratili autentični domaći okusi – oni iz vlastitog vrta. Tako je na primjer često punjenje s okusom ribiza.

Kakav mora biti izgled praline?

Najkvalitetnije praline izrađene su ručno. A zato što više manje jedemo očima, izgled mora biti privlačan, o čemu ćemo se pobrinuti samim oblikom pralina, njihovom bojom (kombinacija različitih čokolada i boja) te raznim dodacima (posipi, bademi, kandirane narančine korice, listići zlata i sl.). A kada se praline slažu u kutiju odnosno u bombonijeru, važno je da se usklade boje i oblici kako bi djelovale još privlačnije. Svaka pralina neka bude drugačija i time unikatna. Jednom kada se otvori kutija, sadržaj nas mora zadiviti!

Pralina je čokolada u najsavršenijem obliku

Praline su u usporedbi s klasičnim čokoladama kao visoka moda u usporedbi s odjećom iz lokalne trgovinice. Ako čokoladu u pločici često jedemo i za nas je dio svakodnevice, onda su praline znak posebnog događaja. A zato jer se radi o sitnim, individualnim čokoladicama gdje je svaka u kutiji nešto posebno, često ih koristimo kao poklon za posebne prigode kada želimo još više izraziti svoju ljubav, privrženost i zahvalnost. Pritom možemo mnogo toga reći već i izborom oblika.

Jeste li znali da imaju najprestižnije praline oslikane ambalaže mini kistovima i zapravo izgledaju kao umjetnička djela? Vjerojatno je s njima kao i s odjećom visoke mode: ne znamo bismo li ih iskoristili (pojeli odnosno odjenuli) ili radije samo gledali.

Sastavite svoju bombonijeru!

Porast manjih čokoladarnica koje se bave butik proizvodnjom te specijaliziranih prodavaonica za čokoladne proizvode iz cijelog svijeta donio nam je raskošnost okusa u obliku sitnih čokoladnih komadića. Oblici koji nas preuzimaju i okusi koji nas iznenađuju pomno su odabrani, a najbolje kod njih jest što ih možemo birati i sami. Biste li htjeli bombonijeru u kojoj su praline po vašem ukusu? Upravo takvu možete naručiti: imate mogućnost birati što će se nalaziti u kutiji.

Sada razumijete zašto ne drži vodu to da kod bombonijere nikad ne znamo što ćemo dobiti? Bombonijera donosi baš ono što želite. I kad bismo mogli reći da je život kao bombonijera jer dobivamo upravo ono što želimo bilo bi zaista odlično.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual