BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Rawr - sirova čokolada

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 2 minute
rawr - sirova cokolada

Dopustite da vam prvo s ponosom saopćimo da sve Rawr čokolade (sirove, veganske, bez glutena) sadrže 100% organske sastojake, prirodno su zaslađene i imaju Fairtrade certifikat.

Što je uopće sirova čokolada?

To je čokolada koju proizvodimo na niskim temperaturama (max 45 stupnjeva ) i tako očuvamo sve enzime i hranjive tvari.

I zašto uopće sirovo?

Najčešće postavljeno pitanje koje dobijemo jest "Zašto je važno da je čokolada sirova?”. Da ne budemo previše dosadni, neke od zanimljivosti dajemo ispod:

  • Udžbenici za biologiju, kao optimalnu temperaturu djelovanja enzima navode raspon od 25ºC do 50ºC, dr. Edward Howell u svojoj knjizi „Enzyme Nutrition“ piše da se uništavanje enzima odvija na temperaturi od oko 47ºC, ali tek kada je hrana izložena duže vrijeme. Ann Wigmore je napravila zanimljiv test na ovu temu. Namočila je sjemenke, a zatim ih je sušila na različitim temperaturama i zatim ponovo namočila. Sjemenke koje su zadržale nepromijenjeni sastav enzima su klijale, Wigmore je postavila za granicu temperaturu ispod 49ºC. Obzirom da hrani u svakodnevnom životu ne mjerimo temperaturu, zanimljivija je okvirna usporedba. Hrana u kojoj enzimi još nisu uništeni prilikom dodira na usne može biti topla, ali ne i vruća
  • Neprerađena prehrana u svom prirodnom obliku djeluje alkalno-bazično i uspostavlja ispravan pH u krvi. Ako konzumirate namirnice koje djeluju alkalno, potencijali za razvoj bolesti bitno se smanjuju, u alkalnom stanju se gotovo ne mogu razviti. Naravno, potrebno je osigurati harmoniju naših osjećaja i izbjegavati stres, međutim, misli se umiruju potrošnjom čiste, neobrađene hrane, a time se osjećaj znatno poboljšava.
  • Problem s današnjom komercijalnom (kuhanom) čokoladom je taj da je jednostavno previše obrađena. Kakao se kemijski obrađuje i tretira iznad 130° C, gdje se većina hranjivih tvari, enzima, minerala i drugih korisnih spojeva uništava ili mijenja. Vrućina također utječe na nutritivnu vrijednost sastojaka, jer nakon obrade vrijednost značajno pada (isto vrijedi i za drugu hranu, ne samo za kakao/čokoladu). U tom proces se potpuno promijeni kompleksni okus pravog kakaa, koji nakon obrade postaje sve drugo samo ne zdravi sastojak.
  • Pročitajte i neke druge članke vezane uz sirovu hranu i uvjerite se sami:
Čokolade Rawr su stoga uvijek sirove i proizvedene sa visoko kvalitetnim 100% organskim sastojcima. Svi sastojci su potpuno bez glutena, bez uporabe rafiniranog šećera, bez genetski modificiranih organizama, bez pojačivača okusa, bez sredstava za bojenje. Rawr - jednostavno odlična čokolada bez grijeha!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual