BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Roza čokolada ruby i sve što morate znati o njoj

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 2 minute
roza cokolada ruby i sve sto morate znati o njoj

Ako u vama ima imalo čokoholičara, zasigurno ste već čuli za rozu čokoladu Ruby, revolucionarno otkriće pošle jeseni.

Jeste li se i sami zapitali nije li možda ta čokolada, zbog svoje netipične roze boje, umjetna? Mi imamo odgovor na to pitanje.

Zašto je Ruby čokolada ružičasta?

Lani u rujnu smo se svi ljubitelji čokolade razveselilikao što se već dugo nismo. Najveći svjetski proizvođač čokolade, Barry Callebaut, predstavio je potpuno novu čokoladu koja je izuzetno otkriće ne samo zbog okusa, nego i zbog boje. Vjerovali ili ne, ružičasta čokolada Ruby ne sadrži umjetne ne vsebuje umetnih boje ili bobičasto voće, kao što neki misle. Divnu ružičastu boju daje joj posebna vrsta kakao zrna koja rastu u Ekvadoru, Brazilu i Obali Bjelokosti te sadrže ružičasti pigment.

Njeno otkriće rezultat je dugogodišnjeg istraživanja

Čokoladu Ruby su, nakon 13 godina ispitivanja, prvi put predstavili lani u rujnu u Šangaju. Svijetu ju jepredstavio švicarski velikan Nestlé, prvi put nakon 80 godina od otkrića bijele čokolade. Bijela čokolada je u biti derivat, jer ne sadrži kakao masu, zato po mišljenju poznavaoca nije čokolada u pravom smislu riječi. Suprotno od bijele čokolade, Ruby bi po mišljenju poznavaoca trebala biti prava čokolada, a ne derivat.

Što je s okusom?

Ne samo da ružičasta čokolada Ruby izgleda potpuno drugačije od do sada znanih vrsta čokolade - također ima potpuno drugačiji okus. Kako kažu sretnici koji su je već imali prilike kušati, navodno ima poseban okus - nije gorak, nije mliječan ili sladak, nego se isprepleću kremast i istovremeno voćni i kiselkasti okus po bobičastom voću. Nije slatka kao mliječna čokolada, ali isto tako nije tako trpkog okusa kao što je na primjer tamna čokolada. Ružičasta topla čokolada

Dobro ste pročitali, od Ruby čokolade su u Japanu u veljači ove godine, oko Valentinova, nudili i toplu čokoladu. Napravili su je od mješavine Ruby čokolade i pirea od maline, što je napitku dalo kiselkasto-sladak voćni okus. Čokoholičari koji su imali priliku da je probaju su nedvojbeno došli na svoj račun, jer su toploj čokoladi priložili i posebnu tablu čokolade Kit Kat Ruby, koja je dodatno ojačala okus te tople poslastice. Od obične tople čokolade razlikuje se po tome što uobičajen čokoladni okus nadogradi blagi, kremasti okus po jagodama.

Sretna vijest za ljubitelje čokolade diljem Europe

Čokoladu su do sada imali mogućnost kušati u Japanu i Južnoj Koreji, proizvođači obećavaju da će uskoro biti dostupna širom svijeta. Ovogodišnji travanj bit će, za sve koji jedva iščekuju Ruby čokoladu, bitan prekretnica. Počet će ju proizvoditi gdje drugdje nego u Belgiji! Ne zovu je bez razloga prijestolnica čokolade; Belgija će biti prva država koja je u prošlom stoljeću izvozila više čokolade nego što ju je uvozila.

Što nas uopće ne iznenađuje; tko bi se mogao oduprijeti izvrsnim belgijskim pralinama i drugim čokoladnim delicijama? Samo nekoliko mjeseci nakon otkrića tog ružičastog čuda, imat će ga priliku probati belgijski kuharski majstori. Oni će biti među prvima koji će moći eksperimentirati s tom čokoladom i testirati, kako se ponaša u kuhinji. Držimo palčeve, da ćemo je i mi brzo probati!

>> U čekanju na Ruby priuštite si tablu tamne čokolade. <<

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual