BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Topla čokolada za ugodnije večeri

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 4 minute
topla cokolada za ugodnije veceri

Pročitajte nekoliko zanimljivih činjenica o toploj čokoladi, za koje zasigurno niste znali, te saznajte kako postići željenu gustoću tople čokolade.

Hladne zimske večeri idealna su prilika da pogledate zanimljiv film ili se opušteno podružite s prijateljima. A u tim idiličnim trenucima, dok sjedite uz prozor i gledate ples pahuljica na livadi, savršeno će vam prijati topla čokolada. Za ugodnije večeri je svakako pametno imati na zalihama kvalitetnu mješavinu za pripremu tople čokolade. Život će tako postati još slađi …

Jeste li znali?

  • Prvi čokoladni napitak, pripremljen od kakao zrna, navodno su još prije 2000 godina izumile Maje. Pili su ga hladnog, a čokoladni okus često su začinili vinom ili čilijem.
  • Asteški vladar Montezuma je navodno napitak koji danas podsjeća na toplu čokoladu pio iz posebnog zlatnog kaleža. Neki izvori čak navode da je dnevno popio čak 50 kaleža tog ukusnog napitka, zbog čega bi svakako zaslužio naziv prvog poznatog »čokoholičara«.
  • U prošlosti se topla čokolada često koristia u ljekovite svrhe, i to za ublažavanje raznih želučanih tegoba.
  • Godine 2010. je poduzeće Nestlé oborilo poseban rekord, pripremili su naime najveću »šalicu« tople čokolade na svijetu. Ukupna količina rekordne tople čokolade je iznosila približno 2400 litara.
  • Šalica tople čokolade će vas opskrbiti korisnim antioksidantima – sadrži ih dvaput više od crnog vina.
  • U poznatom filmu Čokolada (Chocolate) iz 2000. je najomiljeniji čokoladni proizvod lika kojeg je glumio glumac Johnny Depp upravo topla čokolada.
  • Mješavinu za pripremu tople čokolade možete upotrijebiti i u receptima koji predviđaju primjenu čokolade (za kuhanje) odnosno kakao. Iznimno ukusna može biti i čokoladna glazura pripremljena od mješavine za toplu čokoladu.
  • Za vrijeme pripremanja tople čokolade malo ste zaboravili na miješanje, a sada vas ljute grudice koje su se pojavile? Stvar možete spasiti štapnim mikserom – u samo nekoliko sekundi topla čokolada bit će opet glatka i sjajnog izgleda.

Topla čokolada s raznim dodacima

U dugim stoljećima otkako je topla čokolada izumljena, dogodili su se prilični napretci osnovnog recepta, a ujedno su se pojavile i brojne varijante tople čokolade. Danas je stoga ponuda mješavina za pripremu tople čokolade iznimno bogata i obuhvaća na prvi pogled nešto neobičnije dodatke, ali isti su se vrlo brzo prilagodili i postali iznimno omiljeni. Zato svi vi koji ste mišljenja da se suprotnosti privlače i u kulinarici, priuštite si toplu čokoladu s dodatkom mentola ili pak odajte počast »izumiteljima« ovog napitka uz dodatak čilija.

Za ugodnije večeri je svakako pametno imati na zalihama kvalitetnu mješavinu za pripremu tople čokolade.

Na raspolaganju su vam dodaci poput raznog voća ili orašastih plodova, svi vi koji volite bijelu čokoladu, za ugodnije večeri priuštite si toplu čokoladu pripremljenu od posebne mješavine, napravljene od bijele čokolade. Mogućnosti su praktički neograničene, a već pripemljenu toplu čokoladu možete nadopuniti i dodatkom po svom izboru. U zimskom periodu, a posebice onom predblagdanskom, odlično će pasati topla čokolada s cimetom, koja će i svojim mirisom stvoriti posebnu atmosferu. Klasični dodatak uz toplu čokoladu za ugodnije večeri, a s kojim ne ćete pogriješiti, jest šlag.

»Žlica koja sama stoji« ili kako do zasita guste tople čokolade

Većina ljubitelja tople čokolade složit će se da je prava topla čokolada ona u kojoj »žlica može sama stajati«. Ako se s tim slažete i vi, prvo je pravilo svakako primjena kvaitetne mješavine za tople čokolade, jer će inače rezultat biti sličniji kakau nego pravoj toploj čokoladi. Osnovni recept za pripremu koji ćete naći na ambalaži možete i malo preinačiti, želite li da konačni proizvod bude gušći dodajte manje mlijeka (životinjskog ili biljnog) nego što je predviđeno. Uz malo eksperimentiranja brzo ćete shvatiti koji je najbolji omjer za željenu gustoću tople čokolade. U slučaju ako pogriješite s doziranjem možete si pomoći s malo kukuruznog škroba koji će vm dobro doći i kod zgušnjavanja brojnih drugih jela, zato ga je dobro imati u kuhinjskom ormariću. Savršena topla čokolada u ovom je slučaju svakako zagarantirana!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,84 €
Skupaj:
34,56 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual