BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Tople čokolade za hladne dane

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
tople cokolade za hladne dane

Topla čokolada osim kave i kakaa predstavlja temeljni dio ponude svakog ugostiteljskog obrta koji svojim gostima poslužuje tople napitke.

U hladnim mjesecima na kraju godine i početkom nove vrlo su omiljeni topli napitci, koji se i inače nalaze u stalnoj ponudi praktički svakog ugostiteljskog lokala, ali i kod kuće ih volimo pripremati. U prvom redu su to naravno kave i njene brojne inačice, no vrlo popularni su i razni čokoladni napitci – izbor istih je vrlo širok, posebice u zimskim mjesecima kada će svaki sladokusac pronaći šalicu ovog toplog napitka po svom ukusu.

Topla čokolada

Topla čokolada, uz kavu i kakao, predstavlja temeljni dio ponude svakog ugostiteljskog lokala koji svojim gostima nudi tople napitke. Tako je kroz cijelu godinu zapravo moguće na svakom koraku dobiti šalicu tople čokolade, koja posebice prija u zimskim mjesecima – kada zapravo najviše volimo vrijeme provoditi u ugodnom lokalu uz ispijanje toplog napitka dok gledamo blagdansko okićene, snijegom prekrivene ulice. Baš svatko voli s vremena na vrijeme uživati u takvim opuštajućim aktivnostima, stoga ne čudi da ugostitelji žele svojim strankama ponuditi što bogatiju ponudu toplih napitaka. Ako je obična topla čokolada standard u popisu ponude ugostiteljskih lokala, neke egzotičnije varijante tog napitka prava su rijetkost. Već i sam lokal koji nudi više od jedne vrste tople čokolade nije lako pronaći, stoga da o široj ponudi uopće ni ne govorimo.

No na sreću sladokusaca moguće je uz malo truda naći i takve ugodne kutke gdje mogu uživati u širokom izboru toplih čokolada.

Na raspolaganju stoje napitci od različitih vrsta čokolade – tamne, mliječne, bijele … Osim biranja tipa čokolade, možemo birati i najrazličitije dodatke kod kojih je jedina granica naša mašta – šlag, kokos, voće, lješnjaci, karamela … One prave sladokusce koji su već probali cijeli niz različitih kombinacija iznenadit će dodatak čilija, ruma, pistacije ili nekog drugog tajanstvenog sastojka. Gurmanskom slatkom napitku svoj čar daje i originalna posluga, koja u kombinaciji s ugodnim ambijentom stvara zaista divan zimski ugođaj koji nikako ne smijete propustiti.

Topla čokolada kod kuće

Ali za zimskih dana već i šetnja do najbližeg kafića iziskuje puno volje i vremena, treba se slojevito i toplo odjenuti i krenuti u hladan dan. Zašto ne bi u okusu toplog čokoladnog napitka uživali kod kuće? Topla čokolada u svim svojim varijantama dostupna je u priručnim pakiranjima koji omogućavaju pripremu u vlastitoj kuhinji! Možete izabrati neki od postojećih okusa i dodataka, a još je bolja ideja ta da toplu čokoladu pripremite po svom ukusu, s onim dodacima koje sami želite. Zalihe tople čokolade bit će nam tako pravi saveznik u svakodnevnoj borbi s hladnim danima. Po svojim željama možete pripremiti najbolji topli napitak – gušću ili rjeđu toplu čokoladu, s dodatkom šlaga, voća, bilja ili nečeg drugog. Pripremite si dakle šalicu tople čokolade, umotajte se toplom dekicom i gledajte ples pahulja kroz prozor. Upravo u hladnijem dijelu godine je čokolada, posebice topla, naš odličan svakodnevni partner – pa neka bude kraj godine isto tako sladak kao i početak nove!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,35 €
Skupaj:
30,15 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual