BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Tropsko voće i ljetni deserti

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 7 minuta
tropsko voce i ljetni deserti

U ovom članku otkrivamo kako napraviti najbolje ljetne slastice s tropskim voćem, koje je tropsko voće najpopularnije i kako se može koristiti u slasticama.

Počnimo s mangom, ljetnim voćem broj jedan!


Mango

Mango je tropsko voće koje je vrlo cijenjeno zbog svog slatkog i sočnog mesa. Podrijetlom je iz južne Azije, a sada se uzgaja u raznim tropskim i suptropskim regijama diljem svijeta. Stabla manga uspijevaju u toplim klimama s temperaturama od 25 do 35 stupnjeva Celzijusa. Glavne zemlje proizvođači manga su Indija, Kina, Tajland, Indonezija, Meksiko, Brazil i Filipini.


Kako ga koristiti u slasticama

Mango je popularan sastojak deserta zbog svog prirodno slatkog i pikantnog okusa i jarke boje. Može se koristiti na različite načine, uključujući:

Svježe kriške manga: jedan od najlakših i najugodnijih načina uživanja u mangu je jesti ga svježeg, narezanog i samog.    

Smoothie i kokteli od manga: Mango se može pomiješati s mlijekom ili jogurtom, ledom i zaslađivačima za pripremu ukusnih i osvježavajućih smoothieja ili koktela.

Mango sorbet: U kombinaciji sa šećerom i sokom od limuna ili limete dobivamo prekrasnu ledenu poslasticu.

Puding od manga: Puding od manga je kremast i gladak desert napravljen miješanjem pirea od manga s mlijekom, šećerom i želatinom.

Mango pjena ili Mango mousse: Lagana i prozračna mango pjena nastaje miješanjem pirea od manga sa šlagom i želatinom.

Sundae od manga: komadići manga ili pirea mogu se preliti sladoledom ili jogurtom, mogu se dodati šlag, orašasti plodovi ili umaci kako bi se stvorio prekrasan desert.

Kolač od manga: Mango se može koristiti kao nadjev za tortu ili tortu, bilo u rezanom obliku ili u obliku pirea, kojem se dodaje preljev od manga.


Popularni ljetni deserti s mangom

Slastice s mangom posebno su popularne tijekom ljetne sezone kada manga ima u izobilju. Evo nekoliko primjera popularnih ljetnih deserata s mangom:

Ljepljiva riža s mangom: Ovaj tradicionalni tajlandski desert kombinira slatku ljepljivu rižu s kriškama svježeg manga i kokosovim mlijekom za kremastu i mirisnu poslasticu.    

Mango Panna Cotta: Kremasti talijanski desert od kombinacije kuhanog vrhnja, želatine i pirea od manga, poslužuje se ohlađen.

Sladoled od manga: Kremasti voćni sladoled od pirea manga, vrhnja i šećera.Torta od sira s mangom: slastan zaokret u klasičnoj torti od sira s preljevom od manga, često prekrivenim kriškama svježeg manga.

Mango Fool: pire od manga umiješajte u ohlađeno vrhnje ili jogurt i poslužite ohlađeno.    

Mango Lassi: popularno indijsko piće koje se dobiva miješanjem manga, jogurta, šećera i ponekad kardamoma kako bi se dobio osvježavajući kremasti napitak.

Ovo su samo neki od primjera mnogih prekrasnih slastica koje se mogu napraviti od manga. Sa svojim tropskim okusom i prirodnom slatkoćom, mango daje slastan štih svakoj ljetnoj poslastici, zbog čega je toliko popularan među ljubiteljima slastica diljem svijeta.


Marakuja

Marakuja je tropsko voće poznato po svom posebnom okusu i aromatičnim svojstvima. Podrijetlom iz Južne Amerike, danas je raširen u raznim tropskim i suptropskim regijama diljem svijeta. Pasiflora uspijeva u toplim i tropskim klimama, obično u regijama kao što su Brazil, Australija, Novi Zeland, Južna Afrika i jugoistočna Azija. Za optimalan rast potrebno mu je okruženje bez smrzavanja i dobro drenirano tlo.


Kako jo koristiti u slasticama

Zbog jedinstvenog slatko-slatkog okusa i živahne arome, marakuja se često koristi u slasticama. Može se uključiti u deserte na nekoliko načina, uključujući:

Skuta od marakuje: Slično kao i skuta od marakuje, skuta od marakuje je glatka i ljutkasta krema od soka od marakuje, šećera, jaja i maslaca. Može se koristiti kao nadjev za kolače, torte ili torte.

Cheesecake od marakuje: Tropski prizvuk marakuje daje prekrasan zaokret klasičnoj torti od sira. Može se koristiti u nadjevu ili kao preljev na vrhu kako bi okus bio još intenzivniji.

Mousse od marakuje: Pire od marakuje, šlag i želatina umiješani su u pjenu od marakuje koja je lagana i prozračna. Može se poslužiti u pojedinačnim čašama ili koristiti kao nadjev za kolače.

Sorbet od marakuje: osvježavajući smrznuti desert napravljen miješanjem soka od marakuje sa šećerom i vodom i zamrzavanjem dok ne postane čvrst. Ovo je odlična poslastica za vruće ljetne dane.

Pavlovljeva torta s marakuje: desert na bazi meringue sa šlagom i svježim marakuje. Kontrast između slatke breze i ljute marakuje stvara prekrasnu ravnotežu okusa.

Torta od marakuje: ljuska od maslaca punjena kremom ili skutom od marakuje, često ukrašena svježom marakuje ili sjemenkama.

Parfait od marakuje: desert koji se sastoji od jogurta s okusom marakuje, šlaga i ponekad zdrobljenih kolačića ili granole za još hrskaviju teksturu.


Popularni ljetni deserti s marakuje:

Deserti s marakuje posebno su popularni u ljetnoj sezoni, kada je voće na vrhuncu. Neki popularni ljetni deserti od marakuje uključuju:

Sladoled od marakuje: Kremast, aromatičan sladoled od marakuje, vrhnja i šećera. Za još osvježavajući okus može se preliti preljevom od marakuje.

Mojito s marakuje: Osvježavajući koktel od soka marakuje, ruma, soka limete, listova mente, sode i šećera.

Granita od marakuje: polusmrznuti desert napravljen ribanjem i zamrzavanjem mješavine soka od marakuje, šećera i vode kako bi se dobila kašasta tekstura.

Slatkiši od marakuje: Ovi smrznuti zalogaji se prave miješanjem soka od marakuje s drugim voćnim sokovima, jogurtom ili kokosovim mlijekom i zamrzavanjem u kalupima za sladoled.

Tropski i pikantni okus marakuje slasticama daje živu i egzotičnu notu, zbog čega je marakuja iznimno popularan izbor za dodatak ljetnim slasticama.


Ljetni deserti bez pečenja

Otkrij neke iznimno osvježavajuće ljetne slastice s tropskim voćem koje možeš pripremiti bez pečenja:

Salata od tropskog voća: osvježavajući i zdravi ljetni desert koji kombinira različito tropsko voće poput ananasa, manga, papaje, kivija i banane. Voće jednostavno nareži na komadiće i pomiješaj. Za dodatni okus možeš dodati i cijeđeni sok limete ili kapljicu meda.

Puding od manga i kokosa s chia sjemenkama: Ovaj kremasti i hranjivi desert kombinira tropske okuse manga i kokosa sa zdravim chia sjemenkama. Pomiješaj chia sjemenke, kokosovo mlijeko, pire od manga i bilo koji zaslađivač. Ostavi smjesu u hladnjaku preko noći kako bi chia sjemenke upile tekućinu i stvorile konzistenciju pudinga.

Sladoled od ananasa i kokosa: Sladoled od ananasa i kokosa je osvježavajuća poslastica bez mliječnih proizvoda koja je također prikladna kao veganski desert. U blenderu pomiješaj smrznute komadiće ananasa, kokosovo mlijeko, zaslađivač poput agavinog ili javorovog sirupa i malo soka od limete. Miješaj dok smjesa ne postane glatka, a zatim zamrzni smjesu dok ne postane čvrsta. Naribani kokos također se može dodati za dodatnu teksturu.

Sorbet od papaje i limete: Ovaj pikantni i lagani desert kombinira tropske okuse papaje i limete. Zreli komadi papaje se zgnječe sa sokom limete i zaslađivačem poput meda ili šećera. Procijedi smjesu kako biste uklonili sva vlakna, zatim zamrzni u aparatu za sladoled ili plitkoj posudi, povremeno miješajući, dok ne dobije konzistenciju sorbeta.

Slatko vrhnje od banane: Slatko vrhnje od banane je zdrav i jednostavan desert koji se pravi zamrzavanjem zrelih banana i blendanjem dok ne postanu glatke i kremaste. Ako želiš dodati tropski štih, možeš umiješati drugo tropsko voće, poput manga, ananasa ili marakuje.

Sladoled od kokosa i manga: Pomiješaj zreli mango, kokosovo mlijeko i odabrani zaslađivač dok ne postane glatko. Ulij smjesu u kalupe za sladoled i ubaci štapiće za sladoled. Zamrzni ga dok se ne stvrdne i imat ćeš ukusne tropske sladolede u kojima možeš uživati ​​u vrućem ljetnom danu. Desert se može obogatiti preljevom od kokosa s vaflima i posuti sjeckanim prženim lješnjacima.

Napitak od tropskog voća: U čašu ili zdjelu stavi narezano tropsko voće poput ananasa, manga i kivija, prelij jogurtom ili vrhnjem od kokosa. Granola, orašasti plodovi ili nasjeckani kokos također se mogu dodati za dodatnu teksturu. Slojevi se slažu i na kraju preliju dodatnim preljevima.

Ovi deserti ne samo da su jednostavni za napraviti, već također pokazuju živopisne okuse tropskog voća bez potrebe za pečenjem. Odlične su za vruće ljetne dane ili kad god poželimo osvježavajuću tropsku poslasticu.


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,91 €
Skupaj:
26,18 €

O avtorju

Teja K.
Vsebinski marketing
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual