BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Zotter - Austrijska čokoladna nebesa

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 4 minute
zotter - austrijska cokoladna nebesa

Gotovo su svi već čuli za čokoladarnicu Zotter koja je po našem mišljenju najposebnija čokoladarnica od svih. Čokoladarnica Zotter jedna je od austrijanskih čokoladarnica te jedna od rijetkih u svijetu koja posluje na tako zabavan i pošten način.

Gotovo su svi već čuli za čokoladarnicu Zotter, po našem mišljenju ovo je najposebnija čokoladarnica ikad. Ova austrijska čokoladarnica jedna je od rijetkih koja posluje na atraktivan i pošten način. Poznata je po svojim vrlo otkvačenim čokoladnim kombinacijama i po izradi najslađih čokolada od najkvalitetnijih sastojaka. Sva čokolada je ekološki proizvedena, kakao zrna nose certifikat pravedne trgovine, što je zasigurno vrijedno spomena.

Nastanak ideje o čokoladarnici Zotter

Na početku 90.-ih godina izbor čokolada na čokoladnom tržištu bio je više monoton nego li raznolik. Preplavljen je bio samo običnim mliječnim ili čokoladama s lješnjacima, tamna čokolada bila je vrlo neobična rijetkost. Josef Zotter, po zanimanju slastičar, poznat po izradi odličnih torti, odlučio je da će svoje slastičarsko znanje prenijeti u izrađivanje čokolade. Na čokoladno tržište želio je unijeti novitete i malo svježine, stoga je započeo prodaju ručno izrađenih čokolada u najrazličitijim kombinacijama. Dosjetio se naukusnijih i najfantastičnijih kreacija, a što su i ljudi vrlo dobro prihvatili. Josef Zotter je otvorio svoju proizvodnu tvornicu i stvorio svoj pravi čokoladni imperij.

O Zotter čokoladama

Zotter čokoladne kreacije su sve izrađene po principu »Od kakao zrna do pločice čokolade«, što znači da se uvoze samo vrhunska kakao zrna, koja zatim u proizvodnji čokolade u Austriji prerađuju i koriste u proizvodnji čokolade. Sve čokolade dio su ekološkeproizvodnje, a kakao zrna nose certifikat pravedne trgovine. Zotter uzgajivačima kakaa iz siromašnijih država jamči pravedno plaćanje kakaa, a koje je gotovo 100% više od cijene običnog kakaa na tržištu.

Priča svake pločice čokolade počinje s poljoprivrednicima koji u nasadima kakaovca u Latinskoj Americi dobivaju sirovi kakao, koji potom u vrećama šalju u Bergl u Austriju, gdje u čokoladarnici Zotter taj sirovi kakao prerađuju u odličnu čokoladu. Zotter koristi najbolji kakao iz Paname, Kostarike, Nikaragve, Perua, Bolivije, Ekvadora, Brazila i Dominikanske republike. Nakon što je kakao prerađen u čokoladu, počinje poigravanje okusima, punjenjima i novim sortama čokolada. Izrađuju također i nevjerojatna punjenja te čokoladne mase za ručno izrađene čokoladne pločice. Brinu se također i za raznolikost okusa te kvalitetu same čokolade. Kada je čokoladni proizvod pripremljen, potrebna je i lijepo oblikovana vanjština. Za ove je čokolade specifičan uvijek unikatan drugačiji oblik. Za umjetnički izgled čokolada odgovoran je Andreas H. Gratze, koji za svaku vrstu čokolade kreira novu slikovitu i duhovitu temu.

Posjet čokoladarnici Zotter

Čokoladarnica nudi i atraktivan, slatki i poučan obilazak proizvodnje čokolade. To je najvjerojatnije jedan od rijetkih izleta na koji morate nositi užinu sa sobom jer ćete se itekako najesti čokolade. A ni prste neće moći prestati oblizivati!

Moći ćete okusiti gorki okus sirovih kakao zrna, namočiti prste u tekuću čokoladu iz čokoladnih fontana, odlomiti pokoji komadić čokolade i poslužiti se čokoladnim napitcima. Možete i probati pronaći najmaštovitiji okus punjenih čokolada koje se kreću pokretnom trakom. Vaša mašta ovdje može raditi do mile volje i neće vam biti žao.

Moći ćete prošetati ostakljenim galerijama čokoladarnice odakle ćete moći pratiti proces proizvodnje čokolade uz audio vodič koji je na raspolaganju i na slovenskom/hrvatskom jeziku. Za vrijeme posjeta možete očekivati i kušanje njihovih proizvoda. Na raspolaganju je i „Kakao kino« u kojem ćete pogledati poseban čokoladni video. Otići ćete u daleku Latinsku Ameriku gdje ćete upoznati poljoprivrednike koji obrađuju kakao za Zotter te ljudi koji su povezani s nastankom čokolade koju jedete.

Proizvodnja čokolade, gdje možete vidjeti kako čokolada koju jedete uopće nastaje, nalazi se usred austrijskog ruralnog dijela, u mjestu Bergl, nedaleko Graza. Posjeti su mogući svaki dan od ponedijeljka do subote od 9:00 – 19:00, a za ulaznicu ćete izdvojiti približno 9 eura (djeca imaju popust). No neka vas to ne brine, na kraju krajeva to je ulaznica koji možete pojesti :)

Čokoladarnica Zotter nas je oduševila svojim odličnim i ukusnim čokoladama te egzotičnim, zanimljivim i raznolikim kombinacijama okusa. Za svakoga će se zasigurno nešto pronaći bez obzira na ukus, bilo da se radi o voćnoj pločici ili pak tamnoj čokoladi sa začinima. Zotter je razvio već više od 300 različitih kombinacija, no uvjereni smo da će nas još uvijek iznenađivati novima. A do tada moramo isprobati sve moguće već postojeće :)

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual