Sastojci:
- 110 g mekanog maslaca
- 60 g smeđeg šećera
- 100 g kristalnog šećera
- 1 čajna žličica BAM paste od vanilije
- 1 jaje (razred veličine M)
- 180 g glatkog brašna
- 3 g soli
- 7 g praška za pecivo
- 50 g BAM tamne čokolade
- 40 g suhih brusnica
Pred vama je recept za ukusne američke kolačiće s brusnicama (cookies), s hrskavom koricom i mekom jezgrom. Baš kao što bi i trebali biti. Kolačiči su ujedno i slani i čokoladni, a u masu se dodaje BAM pasta od vanilije koja daje nježnu i ugodnu aromu. Apsolutno božanstveno! Kod nas doma djeca ih naprosto obožavaju, a mogu i pomagati u pripremi. Što može biti zabavnije od prljanja ruku i packanja u kuhinji po sivom i kišnom danu?
Na sljedećoj proslavi možete ponuditi američke čokoladne kolačiće zajedno s Kinder bueno desertom u čaši.
Sa sastojcima recepta možete pripremiti 30 kolačića.
U posudi stojećeg miksera s pomoću lopatice trokutastog oblika 1 minutu miješajte maslac sa šećerom. Dodajte pastu od vanilije i jaje te umiješajte u rahlu kremu. Pomiješajte suhe sastojke i dodajte ih masi. Promiješajte tek toliko da se sastojci povežu.
Na kraju dodajte čokoladne kapljice i sušene brusnice. Stavite smjesu u hladnjak na najmanje pola sata. Kad se dobro ohladi, žlicom vadite hrpice od 20 g i oblikujte ih u kuglice. Stavite kuglice na pleh obložen papirom za pečenje. Pritom pripazite da između njih ostavite dovoljno prostora jer će se raširiti tijekom pečenja.
Pekač s kuglicama stavite na pola sata u hladnjak jer tijesto za kekse mora biti jako hladno prije pečenja. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 190 °C. Gurnite posudu u zagrijanu pećnicu i pecite kolačiće oko 11 minuta. Širokim nožem za kolače premjestite pečene kolačiće na rešetku dok se potpuno ne ohlade.