Sastojci:
- 200 g BAM čokolade s narančom
- 100 g BAM bijele čokolade
- 225 ml slatkog vrhnja
- 20 ml Aperola
@bamchocolate.com Summer is saying goodbye, but the joys are not over yet! 🌻 To catch the last rays of summer sunshine and bring them into autumn, we've prepared something special - Aperol Chocolate Mousse. 🍫 While the Aperol Spritz was the hit of the summer, we're sure this mousse will become a staple of autumn evenings. The two stars of the dessert? BAM white and BAM orange chocolate, which together create a wonderful harmony of flavours. ✨ Quickly prepared, ideal for all occasions - from get-togethers to a night of sweetening up in front of the TV. 💫 INGREDIENTS: 200 g BAM Orange Chocolate 100 g BAM white chocolate 225 ml sweet cream 20 ml Aperol PROCESS: 1. To make the orange mousse, first heat 150 ml of sweet cream almost to boiling. Once the cream is heated, pour it over the BAM orange chocolate. Stir gently until the chocolate is completely melted and the mixture is silky. Then stir in the Aperol for the perfect combination of refreshing flavour and sweetness. 2. For the white mousse, repeat the process but without the Aperol. In another bowl, heat 75 ml of sweet cream, then pour it over the BAM white chocolate. Stir until you reach a smooth, creamy consistency. 3. Place both chocolate mixtures in the fridge for at least one hour to chill well. Once chilled, whip them with an electric mixer until they have the light and airy texture of mousse. 4. Then carefully pour the prepared mousse into cocktail glasses, alternating layers of orange and white mousse for a beautiful visual effect. Garnish the glasses with a slice of fresh orange, a sprig of mint or a sprinkling of finely grated orange peel, if desired. #aperol #aperolspritz #chocolatemousse #chocolate #chocolatelover #whitechocolate #orangechocolate #chocolatedessert #bam #bamchocolate ♬ Theme from "A Summer Place" - Percy Faith And His Orchestra
Ljeto se polako oprašta, lišće već dobiva one divne tople boje, a dani su sve kraći. Ipak, to ne znači da se moramo oprostiti od svih ljetnih radosti. Kako biste posljednje zrake sunca sačuvali u svom sjećanju i prenijeli ih u jesen, za vas smo pripremili poseban recept - Aperol čokoladni mousse.
Iako je Aperol Spritz bez sumnje bio osvježenje ovog ljeta, sigurni smo da će biti Aperol čokoladni mousse postala neizostavna slastica jesenskih večeri. Uz Aperol, oni imaju glavnu ulogu u ovoj divnoj slastici BAM bijela čokolada i BAM Narančasta čokolada. Njihove boje i okusi stvaraju savršenu harmoniju - bogati okus bijele čokolade stapa se sa živahnom notom naranče koja mousseu daje dodatnu svježinu.
Najbolja stvar kod ovog recepta je njegova jednostavnost. Brzo pripremljena, savršena je za posebne prilike kao što su proslave i druženja ili za one trenutke kada se navečer želite malo počastiti ispred TV-a. Tražite li slasticu koja će impresionirati goste i donijeti vam komplimente, a pritom ne zahtijeva sate u kuhinji, Aperol čokoladni mousse pravi je izbor.
Bilo da se radi o slatkom uživanju uz film na sofi ili hitu na vašoj zabavi - sigurni smo da će ovaj desert brzo osvojiti vaše nepce. Kombinacija Aperola s BAM bijelom i narančastom čokoladom stvorit će poslasticu koja će vas oduševljavati do kasne jeseni.
Za pripremu moussea od naranče prvo zagrijte 150 ml slatkog vrhnja gotovo do vrenja. Kada se vrhnje zagrije, prelijte ga preko BAM narančaste čokolade. Lagano miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smjesa postane svilenkasta. Zatim umiješajte Aperol kako biste dobili savršenu kombinaciju osvježavajućeg okusa i slatkoće.
Za pripremu bijelog moussea ponovite postupak, ali bez Aperola. U drugoj posudi zagrijte 75 ml slatkog vrhnja, pa ga prelijte preko BAM bijele čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku, kremastu konzistenciju.
Obje čokoladne smjese staviti u hladnjak na najmanje sat vremena da se dobro ohlade. Kad se ohlade, mutite ih električnom miješalicom dok ne dobiju laganu i prozračnu strukturu tipičnu za mousse.
Zatim pažljivo ulijte pripremljeni mousse u koktel čaše, izmjenjujući slojeve narančastog i bijelog moussea za prekrasan vizualni efekt. Po želji čaše ukrasite kriškom svježe naranče, grančicom metvice ili posipom sitno naribane korice naranče.