1
U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke – bezglutensko brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.
2
U drugoj posudi razmutiti jaje (ili pripremiti zamjenu sa sjemenkama lana i vodom) te dodati mlijeko i biljno ulje. Dobro promiješajte.
3
Zatim mokre sastojke ulijte u suhe i mijesite da dobijete glatko tijesto bez grudica. Ako je tijesto pregusto dodajte još malo mlijeka da postignete željenu gustoću. Umiješajte 1 žlicu BAM paste od vanilije.
4
Na srednje zagrijanoj tavi otopite malo maslaca ili ulja. Zatim malo tijesta izlijte na tavu i rasporedite kako biste dobili palačinku željene veličine.
5
Pecite palačinku nekoliko minuta dok se na vrhu ne pojave mjehurići, zatim je preokrenite i pecite još par minuta s druge strane dok ne porumeni.
6
Ponavljamo postupak dok ne potrošimo svo tijesto.
7
Bezglutenske palačinke poslužujemo tople, a bit će još ukusnije ako ih namažemo ukusnim BAM kakao bezglutenskim namazom s lješnjacima. BAM Paket Palačinka sadrži dva kremasta namaza od lješnjaka i 70 g BAM paste od vanilije od prave burbon vanilije. Pakiranje je izvrstan izbor za još ukusnije palačinke koje možete pripremiti i bez glutena, jer niti jedan proizvod u pakiranju ne sadrži gluten. Po želji pospite palačinke BAM nasjeckanim prženim lješnjacima za dodatnu hrskavost.