
Sastojci:
- 200 g BAM tamne čokolade
- 100 g maslaca
- 200 g šećera
- 3 jaja
- 1 čajna žličica BAM paste od vanilije
- 100 g brašna
- 50g BAM Crni kakao u prahu
- 1/2 žličice soli
- 100 g BAM Čokolada s narančom
Upute za pripremu:
1
Pećnicu prvo zagrijte na 180°C i pripremite pravokutni pleh koji obložite papirom za pečenje.
2
Na vodenoj kupelji ili u mikrovalnoj otopite BAM tamnu čokoladu i BAM naranču. Pustiti da se malo ohladi.
3
U velikoj zdjeli pomiješajte maslac, šećer, jaja i BAM pastu od vanilije. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
4
U drugu zdjelu prosijte brašno i sol. Postupno dodajte suhe sastojke u mokre i miješajte dok ne dobijete homogenu masu.
5
Masu podijeliti na pola. U jednu dodati BAM tamne čokolade i 50g KM crnog kakaa, au drugu BAM narandžaste čokolade.
6
Masu u tepsiju dodavati u dijelovima da se ne sjedini do kraja i da se na površini stvori mramorna šara.
7
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25-30 minuta, odnosno dok se rubovi malo ne dignu, a sredina još bude malo mekana. Nemojte ih prepeći kako bi browniesi bili sočni.
8
Kada su browniesi pečeni, ostavite ih nekoliko minuta da se ohlade u kalupu, a zatim ih pažljivo prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
9
Nakon što se brownies ohlade, možete ih izrezati na kvadrate ili druge oblike. Uživajte u ukusnim kolačićima s čokoladom i narančom za Noć vještica!