
Sastojci:
- 150 grama tamne čokolade
- 120 grama neslanog maslaca
- 150 grama šećera
- 15 grama nezaslađenog kakaa u prahu
- 150 grama jogurta od vanilije
- 1 čajna žličica paste od vanilije
- 100 grama pšeničnog brašna
- 100 grama ruby čokolade
- 150 grama svježih jagoda, sitno nasjeckanih
Upute za pripremu:
1
Maslac narežite na kockice i pomiješajte ga s kapljicama tamne čokolade. Sve zajedno stavite u lonac, a zatim stavite lonac na umjerenu vatru. Neka se smjesa polako zagrijava i topi dok ne postane glatka i sjajna.
2
Maknite s vatre, umiješajte šećer i kakao u prahu te sve zajedno miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodani šećer malo će sniziti temperaturu i smjesa će se možda činiti blago zrnastom, ali to je u redu.
3
Dodajte jogurt od vanilije i pastu od vanilije te još jednom dobro promiješajte dok smjesa ne postane glatka.
4
Na kraju dodajte prosijano brašno. Pažljivo i postupno dodajte brašno dok ponovno ne dobijete glatku masu.
5
Dodajte ruby čokoladu i sitno nasjeckane komadiće jagoda te ih lagano miješajte dok ne dobijete jedinstvenu masu.
6
Obložite malu pravokutnu posudu za pečenje (20x20 cm) papirom za pečenje, ulijte tijesto, zagladite ga što je više moguće i zatim pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ° C oko 25 minuta. Kako se svaka pećnica malo razlikuje, izvadite brownije iz pećnice kad budu pečeni. To možete provjeriti testom pomoću čačkalice; ako je čačkalica suha nakon što je izvučete iz mase, kolačići su pečeni. Ali budite oprezni, moraju ostati mekani i blago vlažni, pa je u redu čak i ako ih tako malo potpečete.
7
Kad su pečeni i spremni, izvadite ih iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade na rešetki. Izrežite potpuno ohlađene i poslužite. Količina sastojaka u receptu je za 9 komada.