Sastojci:
- 30 g BAM čokoladne smjese za torticu u šalici
- 1 žlica vode
- 1 žlica BAM kokosovog ulja
- 50 g BAM tamne čokolade
- 30 ml slatkog vrhnja
U hladnijim danima, kada se zaželimo nečeg slatkog, brzog za pripremu i ludo ukusnog, ideja svježe pečene čokoladne torte je savršena. No često nas odbija pomisao na dugotrajnu pripremu, cijeli niz sastojaka i hrpu prljavog posuđa. Što ako postoji rješenje koje spaja bogati okus čokolade, brzu pripremu i minimalno pakiranje?
U BAM-u smo razvili čokoladnu mješavinu za mug cake za sve ljubitelje slatkog - jednostavan kolač koji možete pripremiti u svojoj omiljenoj šalici u mikrovalnoj pećnici. BAM smjesa za kolače u šalici oduševit će vas nevjerojatnom jednostavnošću pripreme i intenzivnim čokoladnim okusom koji će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane.
S BAM mješavinom za torticu u šalici možete stvoriti pravo čokoladno remek-djelo - mogućnosti za raznolikost su beskrajne! Upotrijebite maštu i obogatite tortu kremastim BAM pastama, hrskavim namazima ili voćnim preljevima. Za još dekadentniji okus, pripremili smo jednostavan recept za dodavanje božanstvenog čokoladnog ganachea od BAM tamne čokolade u vaš mug cake.
Neka se priprema slastica pretvori u lagano, ali slatko iskustvo. Uživajte u kremastom, mekanom kolaču u šalici koji ćete rado pripremati uvijek iznova!
U šalici prikladnoj za mikrovalnu pomiješajte BAM čokoladnu smjesu za torticu u šalici, ulje i vodu. Dobro izmiješajte da dobijete glatku i jednoličnu masu bez grudica.
Šalicu stavite u mikrovalnu pećnicu i pecite 1-2 minute na srednjoj jačini (vrijeme pečenja možete prilagoditi snazi mikrovalne pećnice – pazite da kolač ostane sočan).
Dok se mug cake peče, zagrijte vrhnje u malom loncu gotovo do vrenja. Vruću kremu prelijte preko BAM crne čokolade i ostavite da odstoji 2-3 minute. Zatim polako promiješajte da dobijete glatki i sjajni ganache. Za dodatnu teksturu, možete također istući čokoladni ganache ručnim mikserom.
Kada je mug cake pečen, dodajte čokoladni ganache i uživajte u jednostavnom, ali božanstvenom desertu.