Sastojci:
- 75 g neslanog maslaca
- 200 g mrvica od keksa
- 455 g krem sira
- 90 g šećera u prahu
- 2 žličice BAM paste od vanilije
- 115 g tučenog slatkog vrhnja
- prstohvat soli
- 60 ml kukuruznog sirupa
Jednostavne cheesecake kocke bez pečenja neodoljivo su kremastog okusa koji je obogaćen svježim okusom jagode. Kako bi priprema bila zaista laka, ne trebaju se peći.
Cheesecake se oduvijek činio kao moderan desert za posebne prigode, ali već kod prve pripreme uvidjet ćete da ga je zapravo jednostavno pripremiti te da to nije slastica koja je samo za posebne prigode. Budući da vam za pripremu nije potrebna pećnica, cheesecake kocke možete pripremiti i kao osvježavajuću ljetnu slasticu.
Za svježi okus jagoda pobrinut će se BAM preljev Jagoda. BAM preljev Jagoda voćni je pripravak koji sadrži najmanje 70 % jagoda. Preljev od jagoda možete upotrijebiti kao preljev za palačinke, njime začiniti okus običnog jogurta ili ga iskoristiti kao preljev za kremaste cheesecake kocke.
Uz cheesecake kocke poslužite i:
Kvadratni pekač obložite papirom za pečenje. U posudi za miješanje pomiješajte mrvice keksa i otopljeni maslac. Sve sastojke miješajte dok se ne sjedine. Smjesa treba biti nalik mokrom pijesku. Smjesu zatim utisnite u dno pripremljenog pekača kako biste dobili podlogu od keksa. Slijedi cheesecake nadjev. U čistoj zdjeli pomiješajte krem sir, šećer u prahu, kukuruzni sirup, BAM pastu od vanilije i sol. U izmiješani nadjev umiješajte BAM preljev Jagoda i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Cheesecake nadjev bit će lagan i kremast, ali će se u hladnjaku stvrdnuti.
Cheesecake nadjev žlicom rasporedite po pripremljenoj podlozi od keksa i gumenom lopaticom rasporedite u ravnomjernom sloju. Žlicom nanesite još malo BAM preljeva Jagoda na vrh i nožem za maslac napravite veliku spiralu. Pekač dobro prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak preko noći da se nadjev stisne. Poslužite hladno!