Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Cheesecake od borovnica bez pečenja

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
cheesecake od borovnica bez pecenja

Cheesecake je savršena kombinacija oporih i slatkih okusa, ali istovremeno bogatih struktura. Najčešće se priprema ljeti, jer ima osvježavajući okus, a za to smo vam pripremili recept, gdje neće biti potrebno koristiti vruću pećnicu. Kako bi sve bilo još jednostavnije, pripremili smo smjesu za cheesecake koja ima odličan osvježavajući okus, da ne treba gotovo nikakve dodatne sastojke.


SAVJET:
usprkos tome što je recept potpuno jednostavan i ne uključuje pečenje, počnite pripremu koji dan prije, jer gotov desert mora biti u hladnjaku najmanje nekoliko sati. Možete ga preliti bilo kojim preljevom, može biti topao ili hladan. Mi smo koristili hladni preljev od borovnica. Možete koristiti i namaz od lješnjaka ili pistacija!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Cheesecake od borovnica bez pečenja

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

  • 200g keksa po vašem ukusu
  • 100g maslaca
  • 350g borovnica
  • 1 žlica jestivog škroba
  • 40 ml vode
  • 2 žlice šećera

Upute za pripremu:

1. Korak U posudi zagrijte maslac. Pričekajte da se maslac malo ohladi, a za to vrijeme usitnite kekse na što manje komadiće. Možete koristiti štapni mikser, možete ih usitniti rukama ili možete kupiti smjesu mljevenih keksa. Ohlađeni maslac dodajte keksima i sve dobro promiješajte.
2. Korak Kalup za tortu obložite papirom za pečenje i obložite ga smjesom keksa i maslaca. Pritisnite smjesu dobro, kako biste dobili što čvršću strukturu i ravni sloj.
3. Korak BAM smjesu za cheesecake (200g) dobro izmiješajte s 500ml vode. U zasebnoj zdjeli dobro umutite nezaslađeno vrhnje (500ml) i postepeno ga dodajte u smjesu mješavine za cheesecake i vode.
4. Korak Kremu ravnomjerno dodajte u kalup za tortu, koji je već obložen smjesom keksa i maslaca. Sve zajedno stavite u hladnjak na sat vremena.
5. Korak Borovnice istresite u posudu. U zasebnom lončiću pomiješajte vodu, jestivi škrob i šećer, te izmiješanu smjesu izlijte u posudu gdje su borovnice. Borovnice uz neprestano miješanje prokuhajte, a zatim ostavite na stranu i pričekajte da se preljev ohladi.
6. Korak Izvadite cheesecake iz hladnjaka i prelijte ga ohlađenim preljevom. Sve zajedno stavite u hladnjak na još sat vremena. Po želji, cheesecake možete ukrasiti slatkim vrhnjem i borovnicama.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-17,10 KN (2,27 €)
Skupaj:
153,93 KN (20,43 €)
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual