Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna pita

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 4 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10
cokoladna pita

Recept za prhku pitu s čokoladnim nadjevom s BAM kakao prahom.

BAM kakao u prahu je tople crveno-smeđe boje te ukusnog čokoladnog okusa. Osnovu kakaa tvore zrna kakaa iz Zapadne Afrike, a dodatan okus i začin daju mu zrna iz ostalih dijelova Afrike, Azije i Južne Amerike. Vrlo fina tekstura omogućava jednostavno miješanje. Idealan je za pripremu biskvita, kolača, sladoleda i drugih slastica.



Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna pita

  • Vrijeme pripreme: 4 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak U posudi pomiješajte smekšanio maslac (100 grama), 100 grama šećera i prstohvat soli. Dodajte brašno, mlijeko i jaje. Sve zajedno umijesite u kuglicu, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na približno 2 sata i pol.
2. Korak Pripremite okruglu posudu za pečenje, namastite i pospite s malo brašna. Iz hladnjaka izvadite tijesto i narežite ga na pola centimetra debele šnite. Njima obložite dno posude (rubove šnita spojite prstima) i dno probodite vilicama.
3. Korak Zatim narežite tijesto na nešto uže trake i njima obložite rubove posude. Tu posudu stavite u zamrzivač na približno 1 sat kako se tijesto ne bi previše napuhalo dok se peče.
4. Korak Malo smrznuto tijesto zatim stavite u vruću pećnicu, zagrijanu na 180 stupnjeva, i pecite približno 15 minuta. Kada tijesto postane žućkasto-zlatne boje,izvadite ga iz pećnice i ohladite.
5. Korak Zatim pripremize nadjev za pitu. U posudu ulijte vrhnje i dodajte ostatak šećera (100g) te na komadiće nalomljenu čokoladu.
6. Korak Kada mješavina zakipi, dodajte ostatak maslaca (100g) i postupno dodajte još hladno mlijeko po žlicama. Miješajte dok mješavina ne postane potpuno glatka i tekuća.
7. Korak Nadjev dodajte tijestu i sve zajedno stavite na tanjur za serviranje. Pitu pospite još kakaom u prahu i stavite ju u hladnjak na barem 5 sati. Servirajte ohlađenu.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual