BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna pita s alkoholom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10
cokoladna pita s alkoholom

Nezahtjevan recept za jednostavnu čokoladnu pitu s BAM čokolado koja će zasigurno osvojiti sve ljubitelje čokolade.

Čokolada BAM namijenjena je svim onima koji peku doma, kao i profesionalnim slastičarima koji svojim slasticama žele staviti točku na "i" ovom izvrsnom čokoladom. 

Recept pripremila: Nina N.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna pita s alkoholom

  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10

Sastojci:

  • 150 g glatkog brašna
  • 25 g kakaa
  • 50 g sitnog kristalnog šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 115 g na komadiće narezanog hladnog maslaca
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica hladne vode

Upute za pripremu:

1. Korak U posudici pomiješamo žumanjak i vodu. U zdjelu prosijemo brašno i kakao. Dodamo šećer i sol te sve sastojke dobro pomiješamo. Po smjesi istresemo na komadiće narezani maslac. Vršcima prstiju brzo umiješamo masnoću u smjesu te ju zatim podižemo da postane prožeta zrakom i slična mrvicama. Dolijemo mješavinu vode i žumanjka te sve zajedno hladnim rukama umijesmo u glatko tijesto. Ako je tijesto presuho, dodamo još jednu žlicu hladne vode. Tijesto oblikujemo u kuglicu koju omotamo prozirnom folijom za namirnice i na 30 minuta stavimo u hladnjak.
2. Korak Pladanj za pite (promjera 23 cm) premažemo maslacem. Tijesto izvadimo iz hladnjaka i pustimo da odstoji na sobnoj temperaturi 5 minuta da se malo smekša. Zatim ga na radnoj površini, posipanoj brašnom, razvaljamo u krug, promjera približno 28 cm i debljine 0,5 cm. Razvaljano tijesto stavimo u pladanj namazan maslacem. Prstima ga lagano pritisnemo na dno i uz obod pladnja te na više mjesta probodemo vilicama. Tijesto koje viri preko ruba pladnja odrežemo. Pladanj s tijestom na 1 sat stavimo u hladnjak.
3. Korak Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva Celzija. Tijesto pokrijemo papirom za pečenje ili aluminijskom folijom, obložimo suhim mahunarkama i na 5 do 7 minuta gurnemo u zagrijanu pećnicu. Zatim uklonimo papir za pečenje i mahunarke te pečemo još 5 do 7 minuta. Pladanj izvadimo iz pećnice i pustimo da se tijesto ohladi.
4. Korak Čokoladu grubo nasjeckamo. U lončiću na umjerenoj temperaturi polako zakipimo vrhnje. Kada vrhnje zakipi, lončić uklonimo s vatre i vrhnje umiješamo u nasjeckanu čokoladu. Miješamo onoliko vremena dok se čokolada sva ne rastopi. Zatim u čokoladnu smjesu umiješamo još maslac i brandy. Čokoladnu smijesu stavimo na ohlađeno tijesto. Pitu hladimo u hladnjaku 3 do 4 sata da se čokoladna smjesa ohladi i stvrdne.
5. Korak Ohlađenu pitu oprezno izvadimo iz pladnja i stavimo na tanjur ili pladanj za serviranje. Razrežemo na komade velike po želji, posložimo na tanjur i poslužimo.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual