1
U posudici pomiješamo žumanjak i vodu. U zdjelu prosijemo brašno i kakao. Dodamo šećer i sol te sve sastojke dobro pomiješamo. Po smjesi istresemo na komadiće narezani maslac. Vršcima prstiju brzo umiješamo masnoću u smjesu te ju zatim podižemo da postane prožeta zrakom i slična mrvicama. Dolijemo mješavinu vode i žumanjka te sve zajedno hladnim rukama umijesmo u glatko tijesto. Ako je tijesto presuho, dodamo još jednu žlicu hladne vode. Tijesto oblikujemo u kuglicu koju omotamo prozirnom folijom za namirnice i na 30 minuta stavimo u hladnjak.
2
Pladanj za pite (promjera 23 cm) premažemo maslacem. Tijesto izvadimo iz hladnjaka i pustimo da odstoji na sobnoj temperaturi 5 minuta da se malo smekša. Zatim ga na radnoj površini, posipanoj brašnom, razvaljamo u krug, promjera približno 28 cm i debljine 0,5 cm. Razvaljano tijesto stavimo u pladanj namazan maslacem. Prstima ga lagano pritisnemo na dno i uz obod pladnja te na više mjesta probodemo vilicama. Tijesto koje viri preko ruba pladnja odrežemo. Pladanj s tijestom na 1 sat stavimo u hladnjak.
3
Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva Celzija. Tijesto pokrijemo papirom za pečenje ili aluminijskom folijom, obložimo suhim mahunarkama i na 5 do 7 minuta gurnemo u zagrijanu pećnicu. Zatim uklonimo papir za pečenje i mahunarke te pečemo još 5 do 7 minuta. Pladanj izvadimo iz pećnice i pustimo da se tijesto ohladi.
4
Čokoladu grubo nasjeckamo. U lončiću na umjerenoj temperaturi polako zakipimo vrhnje. Kada vrhnje zakipi, lončić uklonimo s vatre i vrhnje umiješamo u nasjeckanu čokoladu. Miješamo onoliko vremena dok se čokolada sva ne rastopi. Zatim u čokoladnu smjesu umiješamo još maslac i brandy. Čokoladnu smijesu stavimo na ohlađeno tijesto. Pitu hladimo u hladnjaku 3 do 4 sata da se čokoladna smjesa ohladi i stvrdne.
5
Ohlađenu pitu oprezno izvadimo iz pladnja i stavimo na tanjur ili pladanj za serviranje. Razrežemo na komade velike po želji, posložimo na tanjur i poslužimo.