Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr
BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.
1. Korak
Istucite jaja i šećer da dobijete gustu i pjenastu smjesu. U smjesu dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo, kakao i rastopljeni maslac te sve zajedno dobro promiješajte.
2. Korak
Pripremite pladanj, obložen papirom za pečenje, i u njega ulijte tijesto. Stavite ga u pećnicu, zagrijanu na 200 stupnjeva, na približno 8 minuta.
3. Korak
Isto tako papirom za pečenje obložite kalupe za pečenje promjera od 10 centimetara. Od ohlađenog biskvita zatim izrežite 4 kruga i 4 trakice, široke 2,5 centimetra. Njima obložite dno i stijenke kalupa za pečenje.
4. Korak
Zatim pripremite pjenu sa šampanjcem. U posudu istresite želatinu i dodajte 3 žličiće vode da želatina nabubri. Posudu stavite iznad vodene kupelji i miješajte da se sadržaj rastopi.
5. Korak
Ulijte još šampanjac i uklonite. Istucite slatko vrhnje i dodajte ga smjesi sa šampanjcem. Miješajte sve dok se smjesa ne počne stvrđivati.
6. Korak
Za kraj istucite još bjelanjke u čvrsti snijeg sa šećerom te ga postepeno i nježno umiješajte u stvrdnutu smjesu sa šampanjcem.
7. Korak
Masu stavite u obložene kalupe koje potom na približno 2 sata stavite u hladnjak da se stvrdnu. Jer je ovo slastica za posebne prigode, ne zaboravite na dekoraciju! Savjet: Rastopljena čokolada je vrlo korisna za ukrašavanje.
Istucite jaja i šećer da dobijete gustu i pjenastu smjesu. U smjesu dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo, kakao i rastopljeni maslac te sve zajedno dobro promiješajte.
2. Korak
Pripremite pladanj, obložen papirom za pečenje, i u njega ulijte tijesto. Stavite ga u pećnicu, zagrijanu na 200 stupnjeva, na približno 8 minuta.
3. Korak
Isto tako papirom za pečenje obložite kalupe za pečenje promjera od 10 centimetara. Od ohlađenog biskvita zatim izrežite 4 kruga i 4 trakice, široke 2,5 centimetra. Njima obložite dno i stijenke kalupa za pečenje.
4. Korak
Zatim pripremite pjenu sa šampanjcem. U posudu istresite želatinu i dodajte 3 žličiće vode da želatina nabubri. Posudu stavite iznad vodene kupelji i miješajte da se sadržaj rastopi.
5. Korak
Ulijte još šampanjac i uklonite. Istucite slatko vrhnje i dodajte ga smjesi sa šampanjcem. Miješajte sve dok se smjesa ne počne stvrđivati.
6. Korak
Za kraj istucite još bjelanjke u čvrsti snijeg sa šećerom te ga postepeno i nježno umiješajte u stvrdnutu smjesu sa šampanjcem.
7. Korak
Masu stavite u obložene kalupe koje potom na približno 2 sata stavite u hladnjak da se stvrdnu. Jer je ovo slastica za posebne prigode, ne zaboravite na dekoraciju! Savjet: Rastopljena čokolada je vrlo korisna za ukrašavanje.
Prijavi se na čoko e-časopis
Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.