BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna pjena sa šampanjcem

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 40 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11
cokoladna pjena sa sampanjcem
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna pjena sa šampanjcem

  • Vrijeme pripreme: 40 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11

Sastojci:

  • 100 g šećera
  • 75 g brašna
  • 4 jaja
  • 25 g maslaca
  • 2 žlice kakaa
  • 0,5 žličice praška za pecivo
  • 3 dcl šampanjca
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 2 bjelanjka
  • 5 žlica šećera
  • 1 vrećica želatine

Upute za pripremu:

1. Korak Istucite jaja i šećer da dobijete gustu i pjenastu smjesu. U smjesu dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo, kakao i rastopljeni maslac te sve zajedno dobro promiješajte.
2. Korak Pripremite pladanj, obložen papirom za pečenje, i u njega ulijte tijesto. Stavite ga u pećnicu, zagrijanu na 200 stupnjeva, na približno 8 minuta.
3. Korak Isto tako papirom za pečenje obložite kalupe za pečenje promjera od 10 centimetara. Od ohlađenog biskvita zatim izrežite 4 kruga i 4 trakice, široke 2,5 centimetra. Njima obložite dno i stijenke kalupa za pečenje.
4. Korak Zatim pripremite pjenu sa šampanjcem. U posudu istresite želatinu i dodajte 3 žličiće vode da želatina nabubri. Posudu stavite iznad vodene kupelji i miješajte da se sadržaj rastopi.
5. Korak Ulijte još šampanjac i uklonite. Istucite slatko vrhnje i dodajte ga smjesi sa šampanjcem. Miješajte sve dok se smjesa ne počne stvrđivati.
6. Korak Za kraj istucite još bjelanjke u čvrsti snijeg sa šećerom te ga postepeno i nježno umiješajte u stvrdnutu smjesu sa šampanjcem.
7. Korak Masu stavite u obložene kalupe koje potom na približno 2 sata stavite u hladnjak da se stvrdnu. Jer je ovo slastica za posebne prigode, ne zaboravite na dekoraciju! Savjet: Rastopljena čokolada je vrlo korisna za ukrašavanje.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual